Stela DĂNILĂ: „Cel mai prețios sfat primit de la un bărbat a fost de la tatăl meu: să-mi ascult mereu inima”


13/04/2016

Stela Dănilă înseamnă feminitate, cel mai prețios har cu care poate fi înzestrată o femeie. Puterea ei este exprimată prin rafinament, prin iubire, prin grija pentru animale, prin pasiunea pentru cărți. Stela nu sfidează legile, dar știe să se impună în această lume, aparent, controlată de bărbați. Bucuria de a munci şi responsabilitatea de a fi impecabilă face să evidențieze caracterul ei disciplinat. Are 26 de ani, prezintă știrile la TVR Moldova, marea ei pasiune este jurnalismul, dar astăzi vorbim cu ea despre bărbați.

 

Ce calități ar trebui să aibă un bărbat ca să o cucerească pe Stela Dănilă?

Bărbatul de care m-aș îndrăgosti trebuie să fie bărbat, în toate privințele. Să se poarte mereu ca un gentleman. Să aibă inițiativă. Valori pe care să i le împărtășesc. Sa citească. Să îi placă animalele. Să fie atent și romantic, dar cu măsură. Și, da, frumusețea nu este prioritară.

Care este primul lucru pe care îl observi la un bărbat?

Nu mă uit la unghii sau la papuci, deși un bărbat nu trebuie să clacheze nici la acest capitol. Cred că îi privesc aspectul luat în întregime, atitudinea civilizată. Încerc să nu-mi fac impresii până nu am un dialog cu cineva.

Ce nu ai accepta niciodată la un bărbat?

Nu aș accepta un bărbat agresiv, infidel sau agramat. Ar fi peste puterea mea de toleranță, indiferent cât de mult l-aș iubi. De fapt, cred că nici nu aș ajunge să-l iubesc. Nu înțeleg cum unele femei ajung să rabde o brută acasă, de dragul copiilor sau de gura lumii. Unii m-ar acuza că mi-e ușor să vorbesc, atât timp cât nu sunt mamă, dar tot cred cu tărie că un copil fericit este cel care își vede părinții în armonie, care are ce învăța de la ei, or asistând la bătăi, înjurături și lacrimi, copilul este marcat pe viață, mult mai marcat, decât crescând cu un singur părinte sau îndurând lipsuri financiare.

Ce viciu ai putea tolera la un bărbat?

Nu m-ar deranja dacă ar fuma sau dacă ar avea vreun tabiet pe care nu i l-aș împărtăși. Nu poți să-i ceri omului să renunțe la obiceiurile pe care și le-a creat înainte de a te întâlni. Când vorbesc însă de obiceiuri, mă refer la cele care nu dăunează vieții de cuplu. La cealaltă extremă se află alcoolul în exces, drogurile sau jocurile de noroc. Pe acestea nu aș putea să le tolerez.

Care-i cea mai frumoasă vârstă a unui bărbat?

Fiecare vârstă are farmecul ei, dacă știi să te bucuri din plin de viață. Admir bărbații maturi, dar nu mă refer aici la vârstă, ci la maturitatea emoțională. Un bărbat este matur dacă știe să ia decizii calculate, dă dovadă de maniere și sensibilitate și a învățat deja că are mai mult de pierdut dacă se joacă cu o femeie și mult mai mult de câștigat dacă îi acordă atenție și îi pune orgoliul la picioare.

Ce accesorii sunt indispensabile pentru o ținută masculină completă?

Din garderoba unui bărbat, care pune preț pe aspectul său exterior, nu trebuie să lipsească pantofii clasici, cravata, centura și ceasul. Mai bine mai puține, dar de calitate. În general, sunt adepta stilului minimalist și laconic. Dacă ai fi bărbat, cine ai fi?

Aș fi un milionar și aș construi aziluri pentru animalele fără adăpost. Este un subiect care mă sensibilizează mereu și care mă face să mă simt neputincioasă. 

Care ți se pare cea mai stupidă afirmație despre bărbați?

Sunt foarte multe. Că bărbații nu au emoții și nu plâng niciodată, că sunt toți infideli sau că iubesc doar cu ochii. Eu una cred că-s mituri. Nu poți spune despre cineva că este un fustangiu incurabil sau un egoist înnăscut. Să recunoaștem: și femeile pot fi bune cu cineva și rele cu altcineva. Așadar, totul depinde de circumstanțe, de intenție, de oamenii pe care îi avem alături, de vârstă și de perioada vieții.

Ce părere ai despre prietenia dintre o femeie și un bărbat?

Poate exista, cu siguranță, amiciție între o femeie și un bărbat, însă asta în cazul în care fiecare iubește pe altcineva. De asemenea, este mult mai probabil ca o astfel de prietenie să apară, atunci când ea urmează unei relații sentimentale și nu invers, atunci când pasiunea și emoțiile au trecut, dar a rămas legătura sufletească.

Cine plătește nota la prima întâlnire?

Nu există reguli. Se zice că cine invită, acela plătește.

Care a fost cel mai prețios sfat primit de la un bărbat?

Cel mai prețios sfat primit de la un bărbat a fost de la tatăl meu. Mi-l repetă într-una. Să-mi ascult mereu inima.

Sunt bărbații mai buni confidenți decât femeile?

Poate că da. Pentru că bărbații gândesc oarecum diferit de femei, sunt mai pragmatici și mai raționali, judecă altfel o situație sau alta. Dar asta nu înseamnă ca ei nu bârfesc.

Ai renunţa vreodată la carieră pentru un bărbat?

În niciun caz. Aș putea să renunț de bunăvoie la unele responsabilități, în favoarea timpului petrecut în familie, dar nu voi fi niciodată o femeie care să stea ziua-ntreagă la cratiță. Or, un bărbat trebuie să își încurajeze și să-și susțină femeia de lângă el, să fie mândru pentru fiecare reușită a ei. Asta înseamnă în viziunea mea o relație sănătoasă.

Text: Alexandru Bordian
Fotograf: Vadim Jantîc
Ţinuţe: Atmosphere Fashion Chişinău
Machiaj: Natalia Clima
Loc: Biblioteca Municipală B.P. Haşdeu


comments powered by Disqus