Elena Băncilă în prime-time

Televiziunea poate face minuni! Trebuie doar să o folosim corect

05/01/2016

Despre cum e să transmiţi de pe micile ecrane telespectatorilor informaţii din prima sursă, la oră de vârf, dar şi despre cât de lungă este calea până la acest succes, despre gustul ştirilor şi rolul unui prezentator de ştiri în studio… acestea ne-au fost subiectele de discuţie cu Elena Băncilă, prezentatoare de ştiri a postului „Realitatea TV”.

Cum a ajuns televiziunea ceea ce vrei şi îţi place să faci zi de zi?

Am făcut economie și științe politice cu scopul de a munci în mediul diplomatic, dar iată că soarta m-a adus în lumea jurnalismului. Ei bine, s-a întâmplat într-o vacanță de iarnă când venisem de la București. A fost o perioadă în care se întâmpla să dorm în televiziune. Munceam mult pentru a învăța totul de la zero. A fost nevoie de perseverență, ambiție, inspirație și un car de efort pentru a înțelege cum funcționează acest organism viu. Mulți își doresc să muncească în televiziune, dar extrem de puțini rezistă. E, mai degrabă, un mod de viață. Cu ea te culci și te trezești, așa că dacă îți dorești să dormi mult, să mănânci la timp sau să stai cu iubitul, atunci nu ai ce căuta în televiziune.

Care sunt obiectivele principale pe care ţi le-ai propus prin implicarea în lumea media?

Cel mai important obiectiv a fost: să fiu utilă! Nu vorbesc aici de obligațiile mele pe care le am zi de zi. Utilitatea se măsoară în zâmbetele, ajutorul sau satisfacția pe care am reușit să le ofer oamenilor mai puțini fericiți. Televiziunea poate face minuni!  Trebuie doar să o folosim corect.

De ce ai optat pentru prezentarea ştirilor?

Am vrut să trec la un alt nivel, unul mai responsabil, mai matur, mai  serios. Dar, într-un final, am realizat că nu contează de fapt ce faci. Poți prezenta un matinal, știri, meteo sau sport și o poți face cu aceeași responsabilitate și dăruire, or asta este, de fapt, cel mai important lucru pentru un profesionist.

Cât de important este pentru un prezentator postul TV la care munceşte? De ce ai ales Realitatea TV?

Realitatea TV m-a ales pe mine într-o perioadă în care aveam nevoie de schimbare. Știrile mi-au oferit o altă perspectivă și o altă viziunea asupra jurnalismului. A fost o nouă etapă, una extrem de interesantă pentru mine. Însă cel mai mult mă fac fericită oamenii cu care lucrez. Eu chiar cred că am cea mai faină echipă și cel mai mișto șef.

Prezentarea ştirilor în prime-time este o sarcină plină de responsabilitate. Ţi se întâmplă să îţi imaginezi câţi oameni te privesc din faţa micilor ecrane? Ce senzaţii trăieşti?

Da, mi se întâmplă și asta îmi intensifică senzația de responsabilitate. Vreau să le transmit mai mult decât o informație. Încerc să împachetez orice știre cu emoția și atitudinea corespunzătoare și mă simt responsabilă pentru orice cuvânt! Nu vreau să fiu doar o femeie pe care o văd la TV, ci o persoană de încredere.

(Text: Doina Popa, Foto: Arhiva personală)

*Citiți interviul în întregime în ediția din decembrie 2015 a revistei „VIP magazin”.


comments powered by Disqus