Cristina Vicol, despre puterea de a reveni și de a fi prima

„Am revenit la muncă şi am reuşit să mă reintegrez”

01/04/2016

În 2015 a revenit la muncă după o perioadă în care a fost deconectată de la evenimentele din ţară – doi ani în care a luptat pentru viaţă şi a învins cancerul. În acel an Jurnal.md a avut un impact puternic asupra societăţii, dar şi rezultate numai bune de a se mândri cu ele: în jur de 3 milioane de afişări lunar, numărul de vizitatori unici crescând cu peste 15 %, iar numărul sesiunilor – cu 22 la sută.

Cristina Vicol, despre puterea de a reveni și de a fi prima

Care este reuşita carierei tale?

Am fost angajată în calitate de reporteră la Jurnal.md la sfârşitul anului 2009, fiind novice în ­online, iar peste un an eram numită senior editor. Poate nu e modest, dar mă mândresc cu această reuşită şi sunt recunoscătoare pentru încrederea care mi-a fost acordată în acel moment de superiorii mei.

Prin ce eveniment 2015 a devenit un an important în viaţa şi-n activitatea ta?

După o vreme în care credeam că nu mai am putere şi în care mă sufoca gândul că nimic şi niciodată nu va mai fi la fel, după ce ajunsesem să visez la rutina atât de urâtă de noi toţi, după momente în care simţeam că aripile mi-au fost smulse din rădăcini, în 2015 am revenit la muncă şi am reuşit să mă reintegrez, să intru din nou în ritmul nebun al online-ului.

Ce impact direct asupra societăţii a avut activitatea ta în 2015?

Cred că activitatea Jurnal.md şi a Jurnal Trust Media, în general, a avut un impact foarte puternic asupra societăţii în 2015. Mă refer la protestele de amploare care au fost reflectate constant de portalul Jurnal.md, al cărui senior editor sunt.

Prin ce eşti mai bună decât alţii?

În presa de la noi sunt mulţi oameni profesionişti şi entuziaşti şi chiar nu ar fi corect să spun că sunt mai bună decât ei. Dar noi, dintotdeauna, am spus nişte lucruri pe care unii par să le fi aflat abia de curând: fenomenul oligarhiei, instituţii de stat controlate politic şi corupţia din justiţie. Câteva sondaje recente au arătat că Jurnal.md a reflectat cel mai intens aceste probleme.

Ce / cine ţi-a influenţat rezultatele obţinute?

Echipa! Jurnal.md a fost, întotdeauna, un dream-team. Din 2009 şi până acum, componenţa echipei s-a schimbat de multe ori, însă portalul a avut mereu noroc de oameni buni, muncitori, perseverenţi, prietenoşi şi cu simţul umorului, alături de care ţi-e mai mare dragul să lucrezi.

Care au fost condiţiile specifice anului 2015?

Agenda a fost dictată de protestele care au marcat viaţa socială şi politică, iar regimul de muncă a fost mai alert şi mai intens întregul an. În altă ordine de idei, după ce ani de zile am fost oarecum blamaţi că o ţinem una şi bună, acum toată lumea a înţeles gravitatea situaţiei şi nu mai suntem acuzaţi că facem valuri într-un pahar cu apă.

 

Text: Marcel Toma

Foto: Victor Detto


Cristina Vicol, despre puterea de a reveni și de a fi primacomments powered by Disqus