Ce-și dorește Natalia Gordienko în acest an de la Moșu’?

Nu te-ai fi așteptat la așa ceva!

23/12/2015

Febra sărbătorilor de iarnă este în toi. Oamenii se perindă pe la magazine după cadouri sau după costume pentru marea petrecere, dar pe Natalia Gordienko am surprins-o la muncă, pozând în cadrul unei ședințe foto. Spre norocul cântăreței, dar și spre ușurarea noastră, tematica sesiunii fotografice a făcut pereche cu atmosfera caldă a sărbătorilor de iarnă. Așa că Rasputin.md nu a stat mult pe gânduri și a tăbărât cu întrebări „la subiect”. Așa am aflat despre copilăria ei cu parfum de brad și mandarine, despre salata „I love you”, de care sigur ai mâncat, despre cea mai ciudată superstiție a Nataliei și cel mai așteptat cadou pentru ea de la Moșu’.     

 

Cum te pregăteşti pentru sărbătorile de iarnă?

 Pentru că sunt un artist, am un program încărcat. Luna decembrie este o perioadă destul de activă și grea pentru mine, pe lângă faptul că tot în această lună m-am născut. În același timp, decembrie este o perioadă fericită și plină de emoții pozitive. Sunt solicitată în multe concerte, filmări, iar asta demonstrează că am muncit un an întreg și acum se văd roadele acestei munci. Lumea vrea să mă vadă alături de ea.

 Din păcate, încă nu mi-am procurat un pom de Crăciun. De obicei, o fac în ajunul Anului Nou. Îmi plac brazii naturali, pentru că anume mirosul lor aduc spiritul de sărbătoare. Am marele noroc să locuiesc lângă un parc din capitală și, uneori, obișnuiesc să mai strâng crenguțele de brad de pe jos pentru a le aduce în casă și a le da o nouă viață.

Unde şi cu cine le vei petrece în acest an?

 Voi întâmpina 2015 lucrând! Chiar la ora zero a noului an, am o ieșire pe scenă. Și noaptea dintre ani va fi una destul de lungă, cu un program încărcat, dar foarte vesel. Voi cânta pentru cei care îmi iubesc creația. Îmi place să dedic oamenilor cântecele mele, iar acum, de sărbători, am un motiv în plus pentru a o face. Și de Crăciun voi avea parte de o seară plină de muzică, a cărei moderatore tot eu voi fi. Cred că voi putea să mă odihnesc abia pe 1 ianuarie.

Ce tradiţii sau superstiţii ai legate de întâmpinarea Anului Nou?

 De vreo șapte ani, nu prea am timp să respect tradițiile Anului Nou. Pentru mine, Anul Nou se asociază cu trei lucruri: pomul de Crăciun, mandarinele și tradiționala salată „Olivie”. Bunica mea face cea mai delicioasă „Olivie” din lume, poate că din acest motiv, în copilărie, noi am redenumit-o salata „I love you”.

 În ce privește superstițiile, îmi scriu o dorință pe o foaie de hârtie, îi dau foc, o arunc în cupa cu șampanie și o beau cu „dorință” cu tot atât timp cât ceasul bate de 12 ori.

Care îți sunt cele mai frumoase amintiri din copilărie legate de sărbătorile de iarnă?

 Am avut parte de o copilărie fericită și sărbătorile de iarnă le petreceam la cel mai înalt nivel. Făceam un program special dedicat Anului Nou.

 Dansam, cântam, ba chiar și o defilare de modă organizam împreună cu sora mea. În fiecare an purtam câte o rochie nouă, specială pentru revelion.

 Împreună cu bunicul pregăteam un număr de acrobație, iar cu mama realizam fulgi de hârtie, pe care îi atârnam prin toată casa. Apartamentul nostru era decorat doar în stil handmade.

 Ce înseamnă, pentru tine, un Crăciun reuşit?

 Un Crăciun reușit e atunci când cei dragi îți sunt alături, sunt sănătoși și împreună vă puteți bucura de clipele petrecute, care sunt atât de puține.

Care este cel mai neobișnuit loc unde ai întâmpinat Anul Nou?

 Am reușit să întâmpin Anul Nou și într-un taxi, alături de un taximetrist. Și pe scenă, de foarte multe ori. Și în camera de machiaj.

2014 l-am întâmpinat în culise și tot anul a fost doar prin culise și pe scenă. E adevărată zicala „cum întâmpini Anul Nou, așa și îl petreci”. Cel puțin, la mine a funcționat.

 Ce cadou așteaptă Natalia Gordienko de la Moșu’?

 De obicei, mai mult ofer cadouri decât le primesc. Totuși, în preajma sărbătorilor de iarnă, sunt bine-venite darurile simbolice. Contează atenția care ți se oferă. Dar îmi place să primesc și să ofer îngerași, brăduți, suvenire din ceramică cu diverse zodii sau mascotele anului ce vine.

 Aș vrea ca noul an să nu fie mai rău ca cel precedent. Mi-aș dori să am parte de cât mai multe proiecte, să lansez cât mai multe piese noi și, de ce nu, ar fi foarte frumos dacă aș putea deveni mamă!


comments powered by Disqus