Design hotelier cu parfum bizantin

Impresiile Vioricăi Ataman

08/09/2016

Turcia este ţara care îţi trezeşte emoţii nebănuite, stări de spirit luminoase şi un chef nebun de explorare a tot ce înseamă cultură, civilizaţie şi viaţă. Fie că vii în vacanţă, fie cu alte scopuri, aici orice piatră poartă o istorie încă din cele mai vechi timpuri. Chiar şi edificiile moderne sunt nişte soli ai artei bizantine şi orientale. Travel bloggerul Viorica Ataman a vizitat câteva hoteluri din Turcia şi ne povesteşte impresiile ei despre arhitecutra și designul acestora, precum şi despre ospitalitatea gazdelor.

Design hotelier cu parfum bizantin

Hotelurile sunt concepute în cele mai mici detalii. În toate fac legea elementele orientale, vitraliile, printurile florale, mozaicul, picturile din istoria ţării. Turcilor le place să îşi promoveze tot ce le aparţine, indiferent de ocazie, timp şi modalitate. Camerele mari au suprafeţe și de 45 m.p., iar opulenţa se îmbină cu minimalismul modern. Neapărat sunt prezente detaliile cromatice intense, combinaţii de culori care te surprind şi la care nu te-ai gândit niciodată. E un eclectism ce balansează între Occident şi Orient.

Linii geometrice unice, elemente de decor ce reprezintă fragmente parcă desprinse din culturi vechi, dar adaptate noilor timpuri, tapiţerii din diverse stofe cu arabescuri ce exprimă toată suflarea Turciei. Mobilierul este conceput special pentru ca turiştii să se relaxeze indiferent că iau masa, dorm sau au alte activităţi. Nu în zadar există vorba „a trata ca un sultan”. În hotelurile din Turcia se respiră odihnă chiar şi prin pereţi. Industria turismului este una de top în această ţară, iar serviciile şi confortul fiecărui hotel sunt cu adevărat ireproşabile. 

Mai multe istorii pe travelblog.md


Design hotelier cu parfum bizantinDesign hotelier cu parfum bizantinDesign hotelier cu parfum bizantinDesign hotelier cu parfum bizantinDesign hotelier cu parfum bizantinDesign hotelier cu parfum bizantincomments powered by Disqus