Start BITEI 2016

„Împreună, doar împreună”

27/05/2016

Începutul acestui weekend a fost plin de evenimente, însă cel mai așteptat a avut loc pe scena Teatrului Eugene Ionesco, unde a avut loc deschiderea oficială a Festivalului Internațional al Artelor Scenice BITEI 2016. La această ediție vor fi prezentate spectacole din 13 țări cum ar fi: Japonia, Rusia, Georgia, Spania, România, Coreea de Sud și Polonia.

Start BITEI 2016

Genericul Bienalei Teatrului „Eugene Ionesco” anul acesta este „Împreună, doar împreună” care vine ca un îndemn la consolidare în apărarea și susținerea frumosului redat prin teatru. Astfel toți doritorii de a viziona spectacolele festivalului sunt așteptați la teatru în perioada 27 mai – 5 iunie.

Un Festival cu 21 de spectacole și 400 de actori din diferite țări ale lumii își vor da întîlnire cu ocazia Festivalului BITEI 2016. Spectacolele incluse de organizatori în acest an se vor juca pe trei scene din capitală - Teatrul „Eugene Ionesco”, Teatrul Dramatic Rus de Stat „A.P. Cehov” și Teatrul de Revistă Ginta Latină.

La evenimentul deschiderii a fost prezentă și ministra Culturii Monica Babuc care a susținut că Teatrul „Eugene Ionesco” este o revoluţie a mişcării teatrale din Republica Moldova, iar „Bienala Internaţională a Teatrului “Eugene Ionesco” reprezintă o platformă de comunicare între teatrele internaţionale.

Seara de 27 mai a culminat cu spectacolul „Ubu Rege”, în regia lui Veaceslav Sambriș, acesta a fost și primul spectacol prezentat în cadrul Festivalului Internațional al Artelor Scenice.

Reamintim că Festivalului BITEI 2016 este organizat de Teatrul „Eugene Ionesco” sub patronajul Guvernului Republicii Moldova prin sprijinul Ministerului Culturii și Primăriei Municipiului Chișinău.

 Text: Maria Portărescu


Start BITEI 2016comments powered by Disqus