O barbă cu stil

Cum să îți aranjezi barba

15/07/2016

De multe ori purtăm barbă, dar prea puţin ştim să o aranjăm şi să o întreţinem. Când vine vorba să ne aranjăm părul facial trebuie să luăm câțiva factori în considerare precum vârsta, conformația, mediul profesional. Asta nu înseamnă că trebuie să te limitezi la un singur stil. Doar experimentând vei găsi ceva care să-ți placă.

O barbă cu stil

Bărbații care poartă barbă, pot arăta bine atâta timp cât părul facial este aranjat. Dacă ai zone în care nu-ți crește  părul facial atunci trebuie să te bărbierești, scriu cei de la Masculin.ro.

Nu fiecărui bărbat îi stă bine cu o barbă, dar trebuie să ținem cont de câteva reguli. Barba nu trebuie să depășească câțiva centimetri. Sunt mulți care arăta bine cu o barbă de câteva zile. Dacă ești tânăr sau ai trăsături tinerești, o barba te va ajuta să pari mai matur. Acest lucru poate fi un beneficiu în multe situații. În primul an de facultate, colegii mei au fost întrebați aproape de fiecare dată dacă au  buletinul la ei la întrarea în club pentru a le verifica vârsta. Eu am scăpat de fiecare dată datorită bărbii. O astfel de barbă mai poate masca unele imperfecțiuni cum ar fi semne, acnee, etc.

Pentru a avea aceast tip de barbă de câteva zile, ea trebuie întreținută aproape zilnic sau la două zile în funcție de cât de repede crește. Tot ce ai nevoie, este de un aparat special pentru barbă. Atenție la lungimea părului facial pentru că scopul final este să arăți matur și masculin. Barba mai lungă este mai potrivită bărbaților mai în vârstă.

Ciocul împreună cu mustața pot fi atractive dacă sunt întreținute zilnic. În afară de faptul că trebuie întreținută aproape zilnic , nu uita că trebuie să te și razi aproape zilnic în zonele de lângă el.

Ciocul și barba

Mai este un fel de a-ți aranja barba și anume să unești perciunii cu ciocul. Această prelungire a perciunilor trebuie realizată printr-o linie subțire, dar este necesar să ai un păr facial des și închis la culoare. Trebuie să ai o barbă scurtă pentru a arăta mai bine.

Perciuni prelungite

Acest tip de barbă este cel mai greu de întreținut deoarece acestă prelungire trebuie întreținută și-n plus trebuie să te bărbierești aproape zilnic. Acest tip de barbă nu este recomandată pentru cei care lucrează în domeniul profesionist.

Nu-ți recomand acest fel de aranjare a bărbi cum este în fotografia de mai jos deoarece nu dă bine în mediul profesional și nu numai. În plus, nu are niciun avantaj.

Evită

Mai poți fi complet ras dacă crezi că te avantajează.

Cum sa îți aranjezi barba dacă ai faţă rotundă

Pentru cei cu faţa rotundă, este mai potrivit să o laşi puţin mai lungă în partea de jos a bărbiei pentru a lugi faţa. Barba pe margini trebuie să fie scurtă.

Combinaţia de barba şi mustaţa este mai potrivită bărbaţilor cu faţă rotundă.

Cum sa îți aranjezi barba dacă ai faţă alungită

Ea este opusul feţei rotunde şi ai nevoie de o barba lată  pentru ca faţa să nu pară aşa de alungită.

Cum să îți aranjezi barba dacă ai faţă pătrată

Dacă te încadrezi în această categorie atunci o combinaţia de barbă şi mustaţă îţi va fi în avantaj.

Cum sa îți aranjezi barba dacă ai faţă mică

Dacă te încadrezi în această categorie atunci barba trebuie să fie scurtă deoarece nu va fi proporţională cu faţa ta.

Cum sa îți aranjezi barba dacă ai faţă ovală

Dacă eşti în această categorie, atunci te poţi considera norocos. Orice tip de barba te va prinde bine.

O singură față și atâtea posibilități de aranjare.

Sursa foto: thepqnation.com, mirror.co.uk, oneschemeofhappiness.typepad.com, blogdorf.files.wordpress.com


comments powered by Disqus