Moldova, gazda elitei tenisului european

O nouă Adunare Generală Anuală a Federației Europene de Tenis

15/03/2016

În următoarele zile atenția reprezentaților tenisului mondial va fi îndreptată către Moldova și Chișinău. Țara noastră, în perioada 17 - 19 martie, va fi gazda Adunării Generale Anuale a Federației Europene de Tenis (Tennis Europe), un eveniment de mare importanță, în cadrul căruia vor fi analizate activitățile organizației pe parcursul anului 2015, precum și va fi aprobat planul de activități pentru următoarea perioadă.

Moldova, gazda elitei tenisului european

Evenimentul va reuni la Chișinău întreaga „elita” a tenisului mondial, reprezentanții-cheie ai conducerii acestui gen de sport. Printre aceștia se numară și președintele recent ales al Federației Internaționale de Tenis (ITF), David Haggerty, ex-președinte al ITF și actualul președinte al convenției "SportAccord", Francesco Ricci Bitti, președintele Federației Europene de Tenis, Jacques Dupre, legendarul tenismen și antrenor emerit al URSS și aș Federației Ruse, actualul președinte al Federației Ruse de Tenis, Shamil Tarpishchev, etc. Oaspeții de onoare vor sosi la Chișinău începând cu data de 14 martie.

Programul Adunării Generale Anuale Tennis Europe va include o serie de evenimente oficiale și de asemenea câteva circuite turistice în scopul promovării turismului din Republica Moldova. Prin urmare, delegații și insoțitorii acestora vor vizita orășelul subteran de la Cricova, conacul lui Manuc Bei din Hancesti, Orheiul Vechi și vor efectua un tur detaliat al Chișinăului.

Adunarea Tennis Europe va avea loc în perioada de 17-19 martie în incinta hotelului Radisson Blu Leogrand Hotel Chișinău. La 18 martie, delegația este învitată la o cină oficială la Palatul Republicii. Remarcăm faptul că în timpul adunării va fi prezentat un plan de dezvoltare a tenisului din țara noastră, care reprezintă un pas important în ceea ce privește obținerea sprijinului Federației Internaționale și Europene de Tenis.

Menționăm că Republica Moldova este prima tară din spațiul CSI, care găzduiește și organizează Adunarea Generală Anuală a Federației Europene de Tenis, fapt ce indică un grad înalt al încrederii acestei instituții de nivel internațional în activitatea Federației de Tenis din Moldova.

Îmbucurător este faptul că acest eveniment important nu va fi unicul organizat în țara noastră. În perioada 20 - 23 martie va avea loc Adunarea Consiliului Directorilor al Federației Internaționale de Tenis. Astfel, pe parcursul intregii săptămânii, Chișinău va deveni, pe bună dreptate, Capitala tenisului european și internațional!


Moldova, gazda elitei tenisului europeancomments powered by Disqus