3 moduri de a accelera recuperarea după un antrenament dificil

Rulourile de spumă nu sunt singurele care îți pot alina durerea

25/03/2016

Rulourile de spumă sunt foarte utile pentru recuperarea rapidă. Masarea mușchilor după un antrenament dur poate alina durerea prin reducerea crampelor (noduli de țesut conjunctiv) și prin îmbunătățirea circulației sanguine. Dar ruloul cu spumă este doar unul din instrumentele pe care le poți folosi înainte, după sau între antrenamente pentru creșterea mobilității și o recuperare super-rapidă. Iată care sunt trei opțiuni la care probabil că nu te-ai gândit niciodată până acum.

3 moduri de a accelera recuperarea după un antrenament dificil

Haltera

Folosește o halteră pentru destinderea gambelor și a tendoanelor lui Ahile, în special după o alergare dificilă sau un joc de baschet obositor. Pune gambele pe bară (sau chiar câte un picior pe rând pe mânerul unei gantere sau al unei gantere cu mâner) și mișcă-le dintr-o parte în alta pentru a reduce nodulii.

Banda de tonifiere

Atașează strâns o bandă groasă de tonifiere cu mânere de un punct de ancorare – un cadru pentru genuflexiuni e perfect. Apoi pășește în interiorul capătului liber, astfel încât să fie situat deasupra gleznei. Cu spatele la punctul de ancorare, mergi câțiva păși în față pentru a tensiona banda. Acum lasă genunchiul în față peste degetele de la picioare de câteva ori. Repetă cu celălalt picior. Fizioterapeuții numesc asta „distracție cu banda”. Beneficiul este o mai bună mobilitate a gleznei.

Mingea soft

Ce vizează: fesierii și pieptul. Recompensa: o mai bună mobilitate a șoldurilor și un interval mai bun de mișcare a trunchiului. Așează-te pe mingea soft (sau pe o minge lacrosse dacă poți) și masează fesierii, care pot fi blocați și rigidizați din cauza unei poziții prelungite în șezut. Repetă cu mingea între piept și perete.


comments powered by Disqus