Top 10 poveşti celebre de iubire care au rezistat în timp

Există oameni care reuşesc să iubească indiferent de circumstanţe

29/04/2016

În zilele noastre este tot mai greu ca poveştile de dragoste să reziste în timp. Relaţiile sunt supuse tot mai multor factori ce le pot distruge în orice moment. Totuşi, există oameni care reuşesc să depăşească orice greutăţi şi să-şi iubească partenerul indiferent de circumstanţe. Iată doar zece exemple de cupluri care au rezistat în timp, deşi mulţi nu le dădeau nicio şansă.

Top 10 poveşti celebre de iubire care au rezistat în timp

10. GEORGE HARRIS ŞI JACK EVANS

George-Harris-Jack-Evans

George Harris şi Jack Evans şi-au început povestea de dragoste în 1961 şi atunci nu-şi imaginau că într-o zi vor putea să se căsătorească. Asta până în 2015, când Curtea Supremă a permis căsătoria între parteneri de acelaşi sex. Cei doi au fost primul cuplu de homosexuali din Dallas care s-au căsătorit în mod legal. Harris avea 82 de ani, iar Evans 85.

9. MILDRED ŞI RICHARD LOVING
Mildred-Richard-Loving

În 1958, Mildred Jeter şi Richard Loving s-au căsătorit în Washington D.C., dar habar nu aveau ce urma să-i aştepte când s-au întors în oraşul Central Point, aflat în statul Virginia. Ei au aflat că nu pot trăi împreună pentru el era alb, iar ea de culoare. Mariajul a fost anulat fiindcă în statul Virginia era interzisă căsătoria interrasială. Cei doi au contestat la Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii faptul că nu le erau recunoscute drepturile privind egalitatea între parteneri. În 1967 instanţa a decis ca fiind neconstituţională decizia de a le interzice căsătoria interrasială.  A fost o hotărâre istoricăprivind drepturile celor din Statelor Unite ale Americii. Curtea Supremă a invalidat legile care interzic căsătoriile interrasiale.

8. JOHN ŞI ABIGAIL ADAMS
John-Abigail-Adams

Pe parcursul căsătoriei lor au fost mulţi care nu au înţeles cum a supravieţuit povestea de dragoste dintre Abigail şi John Adams. În timp ce John era preocupat de cariera politică, Abigail conducea de una singură ferma familiei; mai mult, a avut singură grijă de cei cinci copii ai lor. Separarea dintre cei doi nu a fost de ajuns pentru a pune capăt mariajului. În anii cât au stat departe unul de altul, Abigail şi John şi-au trimis mii de scrisori de dragoste. Abigail devenise principala confidentă a lui John şi de foarte multe ori îi dădea sfaturi politice dintr-o perspectivă feminină. John şi-a exprimat regretul, de nenumărate ori, că nu a putut fi mai mult timp alături de soţia sa, dar avea o ţară de condus. John Adams a fost al doilea preşedinte al Statelor Unite ale Americii. În anul 1774, a început o corespondenţă intensă cu soţul său, pe când acesta participa la Congresul Continental din Philadelphia, descriindu-şi viaţa de zi cu zi şi discutând cu inteligenţă despre afacerile publice din timpul Revoluţiei americane. A continuat să scrie scrisori rudelor şi prietenilor în timpul şederii în Europa (1784 – 1788) şi la Washington DC (1789 – 1801), pe perioada derulării carierei diplomatice şi prezidenţiale a soţului său.

7. GOLDIE HAWN ŞI KURT RUSSELL
Goldie-Hawn- Kurt-Russell

33 de ani de relaţie la Hollywood înseamnă o eternitate. Goldie Hawn şi Kurt Russell s-au întâlnit în 1968, dar povestea de dragoste a început abia în 1983, când au filmat împreună pelicula „Swing Shift”. Iată că după trei decade continuă să fie împreună şi să se iubească la fel ca doi adolescenţi.

6. ELIZABETH BARRETT BROWNING ŞI ROBERT BROWNING
Elizabeth-Barrett-Browning-Robert-Browning

La sfârşitul anilor ’30, poeta Elizabeth Barrett ajunsese să traiască precum o pustnică şi nici nu visa că se va căsători vreodată. Tatăl său şi-a dorit să rămână alături de el, şi cum cariera ei a înflorit, Elizabeth se împăcase cu gândul că poate fi fericită şi fără partener. Într-o zi a ales cu inima şi s-a apropiat de bunul său prieten Robert Browning. Ea avea să declare că i-a respectat atât inteligenţa, dar mai ales caracterul şi sufletul său frumos. Când s-a căsătorit cu Robert, la vârsta de 38 de ani, Elizabeth ştia că nu o să-şi mai vadă tatăl niciodată, dar iubirea dintre ea şi Robert avea să reziste până la sfârşitul vieţii lor.

5. PRINŢUL EDWARD ŞI WALLIS SIMPSON
Printul-Edward-Wallis-Simpson

Prinţul Edward al VIII-lea a fost rege al Marii Britanii, Irlandei şi împărat al Indiei de la moartea tatălui său, George al V-lea, din 20 ianuarie 1936, până la abdicarea sa din 11 decembrie 1936. A abdicat pentru a se căsători cu Wallis Simpson, care avea în spate două căsnicii eşuate. Edward nu s-a temut că el putea deveni al treilea soţ la care renunţă Wallis. În noaptea de 11 decembrie 1936, Edward a transmis naţiunii şi imperiului prin intermediul unei transmisii radio decizia sa de abdicare şi explicaţiile sale: Mi s-a părut imposibil să accept această imensă responsabilitate şi să accept îndatoririle mele de rege fără ajutorul femeii pe care o iubesc.” După transmisia radio, Edward a părăsit Regatul Unit pentru Austria. Cei doi au trăit fericiţi până la data 28 mai 1972.  Edward a murit în casa lui din Paris, la vârsta de 77 de ani.

4. JOHNNY CASH AND JUNE CARTER CASH
johnny-cash-june-carter

În anul 2015, o scrisoare veche pe care Johnny Cash i-a trimis-o soţiei sale, June, a fost votată cea mai frumoasă scrisoare de dragoste într-un clasament naţional realizat în Marea Britanie. Deşi se lupta cu dependenţa de droguri şi alţi demoni, Johnny Cash a cerut-o de soţie pe June de nu mai puţin de 30 de ori. Până la urmă, ea a acceptat în 1968. După 26 de ani de căsnicie, cântăreţul avea să-i scrie într-o epistolă: „Continui să mă fascinezi şi să mă inspiri. Tu mă faci un om mai bun şi eşti obiectul dorinţei mele şi motivul principal al existenţei mele”.

3. GERTRUDE STEIN ŞI ALICE B. TOKLAS
Gertrude-Stein-Alice-Toklas

Casa lor de pe 27 rue de Fleurus din Paris era cunoscută ca fiind salonul literar unde aveau loc întâlniri şi conversaţii culturale de cel mai înalt nivel. Pe acolo se perindau personalităţi precum Picasso, Hemingway şi găseai întotdeauna cărţi bune, lucrări de artă şi un vin excelent. Stein Gertrude şi Alice B. Toklas au avut o relaţie care a fost diferită de oricare alta. Ele s-au iubit şi s-au respectat reciproc timp de 40 de ani, având grijă ca povestea lor de dragoste să rămână în intimitatea lor. Au avut o iubire neconvenţională şi au rămas fidele una alteia până la sfârşitul vieţii.

2. JACKIE ROBINSON ŞI RACHEL ROBINSON
Jackie-Robinson- Rachel-Robinson

Rachel Robinson are acum 93 de ani, dar încă îşi mai aminteşte ameninţările cu moartea pe care soţul ei, jucătorul de baseball Jackie Robinson, le-a primit atunci când a devenit primul afro-american care a jucat baseball în Major League în 1947. Acestea au fost doar câteva dintre momentele grele prin care a trecut cuplul Robinson, dar care nu au fost atât de puternice pentru a-i despărţi. Iubirea lor a fost şi mai puternică. Jackie a murit în 1972, dar Rachel Robinson a lucrat neobosit pentru a se asigura că memoria lui şi dragostea ei pentru el continuă să trăiască.

1. RONALD REAGAN AND NANCY REAGAN
Ronald-Reagan-Nancy-Reagan

Când Nancy Reagan a aflat că soţul ei a fost diagnosticat cu boala Alzheimer, a declarat presei, printre lacrimi: „Relaţia noastră este foarte specială. Ne iubim foarte mult şi încă suntem îndrăgostiţi unul de altul. Când spun că viaţa mea a început cu Ronnie, ei bine, este adevărat. Nu-mi potimagina viaţa fără el.” Nancy şi Ronald s-au cunoscut la Hollywood în 1959 şi s-au căsătorit trei ani mai târziu. În timpul căsniciei care a durat 52 de ani, Ronald a supravieţuit unei tentative de asasinat, multor probleme medicale, dar şi altor dificultăţi, multe dintre ele aflate după decesul lui Ronald Reagan, la 5 iunie 2004. În ciuda acestor momente dificile, idila dintre preşedintele american şi prima doamnă rămâne una dintre cele mai longevive din istoria modernă americană.


comments powered by Disqus