De ce încetează bărbații să inițieze sexul cu partenerele

O nouă cercetare spune că...

03/06/2016

În timp ce bărbaţii se plâng, uneori, că partenerele lor îi resping atunci când îşi doresc să facă sex, femeile, pe cealaltă parte, şi-ar dori ca cei cu care îşi împart viaţa să le propună o partidă pasională de amor.

De ce încetează bărbații să inițieze sexul cu partenerele

O echipă de cercetători canadieni, de la Universitatea din Toronto, a descoperit că, în relaţiile longevive, bărbaţii subestimează, de multe ori, cheful de sex al partenerelor. Oamenii de ştiinţă susţin că reprezentanţii sexului puternic nu iniţiază sexul nici măcar atunci când partenera şi-ar dori să facă sex de teama de a nu fi respinşi, scriu cei de la Adevărul.

Încercând, astfel, să evite dezamăgirea cauzată de respingerea partenerei, bărbaţii se aleg cu sentimente de frustrare. Iar femeile, chiar dacă au chef de sex, de cele mai multe ori nu au iniţiativă. Cercetarea a constat, de fapt, în trei studii separate, la care au luat parte 229 de cupluri cu relaţii longevive, cu vârste cuprinse între 18 şi 68 de ani, cu relaţii lungi, în medie, de şase ani. În general, aceştia au declarat că fac sex o dată sau de două ori pe săptămână.

Toate cele trei studii au ajuns la aceeaşi concluzie: bărbaţii renunţă la a mai încerca să facă sex cu partenerele, crezând că vor fi respinşi.  „Presupunerea că femeile nu îşi doresc să facă sex trebuie să dispară”, a concluzionat cercetătoarea Kristen Mark.


comments powered by Disqus