Cea mai riscantă poziție sexuală pentru penisul tău

Este incredibil de des întâlnită, extrem de sexy – și surprinzător de periculoasă

03/05/2016

O singură mișcare în dormitor îți poate pune bărbăția în pericol: Cercetătorii brazilieni au descoperit că aproape jumătate din fracturile peniene intervenite în timpul actului sexual au loc în timpul pozițiilor în care femeia stă deasupra.

Cea mai riscantă poziție sexuală pentru penisul tău

Accidentele în timpul poziției „pe la spate” au fost și ele aproape de locul întâi, la 28%. (Dacă te întrebi cum pot să apară fracturi în alte momente decât în timpul sexului, află că se întâmplă frecvent să îți rupi penisul când te masturbezi, potrivit studiului).

Ce este o fractură peniană? Există o serie de tuburi cu aspect de burete în penis, care se umplu cu sânge și devin la fel de rigide ca niște spaghete nefierte, explică Dr. Tobias Köhler, medic urolog la Universitatea Southern Illinois.

Dacă aplici prea multă forță asupra penisului în erecție, aceste tuburi nu se pot îndoi – ele „se rup”. Ruptura este urmată de blocaje sanguine, de dureri insuportabile și de umflături, și evident de o excursie de urgență la spital, spune un studiu pe o temă similară de la Universitatea de Stat din Ohio.

Dacă fractura nu este îngrijită URGENT de un medic, penisul tău ar putea fi deformat definitiv și funcțiile sale ar putea fi afectate, spun autorii studiului.

Problema din timpul pozițiilor cu femeia deasupra: Femeia deține controlul în ceea ce privește forța și unghiul de penetrare a vaginului, care este o zonă înconjurată de multe suprafețe osoase dure.

Fracturile au loc atunci când penisul iese din vagin și se lovește de o astfel de suprafață neiertătoare, sau atunci când femeia se așează pe bărbăția ta într-un unghi ciudat, spun autorii studiului din Brazilia.

Cum poți evita dezastrul provocat de o fractură? În aproape orice altă poziție, în afară de cele în care femeia stă deasupra, deții controlul asupra unghiului și profunzimii penetrării, limitând astfel riscurile, sugerează studiul.

În plus, fii un pic mai blând. Penisul are toate șansele să iasă din greșeală din vagin dacă faceți sex în forță, spune Dr. Köhler.

Rămâi calm și în control, evitând astfel unghiurile nefericite și coliziunile penis-pelvis care duc la fracturi, adaugă el.


comments powered by Disqus