10 motive pentru care să nu urmăreşti postările pe Facebook ale fostei

Sunt atâtea lucruri pe care le poți face în timp ce îi urmărești postările

01/04/2016

Facebook a devenit o dependenţă socială pentru mulţi şi numeroase acţiuni ale lor sunt influenţate, uneori subliminal, de reţeaua de socializare. Dimineaţa, când se trezesc, primul lucru pe care-l fac înainte de a se ridica din pat este să se uite pe facebook. E prima sursă de informare a zilei.

10 motive pentru care să nu urmăreşti postările pe Facebook ale fostei

La cafea, facebook, la ţigară, facebook, la fel în maşină la semafor, seara înainte de culcare etc. Evident că dacă unei iubite/iubit îi urmăreşti postările, ăsta poate fi motiv de gelozie, supărare, ranchiună, ură, nervi. Mulţi uită să-şi mai trăiască propria viaţă şi îşi petrec tot mai mult timp în spaţiul virtual, iar la un moment dat se trezesc că sunt singuri. Că toţi prietenii sunt doar pe reţeaua de socializare. Când te desparţi de iubita ta, te gândeşti că încă eşti legat ombilical de ea. Continui să-i priveşti postările pe facebook, iar de aici îţi poţi imagina numeroase scenarii, unele fanteziste, dar pe care le alimentezi permanent pentru că nu mai este nimeni să ţi le confirme sau infirme. Iată doar zece motive pentru care nu e bine să mai urmăreşti postările „fostei“ sau „fostului“ pe facebook.

10. ÎŢI VA LUA MAI MULT TIMP SĂ TRECI PESTE DESPĂRŢIRE
facebook-friend

Îţi spui că dacă îi urmăreşti în continuare postările, acestea nu-ţi pot face rău. Ba da! Vei face analogii şi comparaţii cu perioada când eraţi împreună. Îţi vor aduce aminte de momentele voastre, vor trezi noi emoţii şi stări de care probabil doreai să scapi, dar ele revin în actualitate. Deci nu te vor ajuta să treci mai uşor peste despărţire, ba chiar îţi vor adânci suferinţa.

9. ÎŢI BLOCHEAZĂ ÎNCERCĂRILE DE A CUNOAŞTE PE CINEVA NOU
scrolling-facebook

În timp ce tu eşti ocupat să faci scrolling pe reţelele de socializare printre postările „fostei“, poate că pe lângă tine trece o persoană care poate fi jumătatea ta, dar tu nu ai ochi pentru ea fiindcă te preocupă ce face „fosta“.

8. TE COMPARI PERMANENT CU CEI CU CARE SE ÎNTÂLNEŞTE DUPĂ DESPĂRŢIREA DE TINE
scrolling-facebook2

Când o s-o vezi cu altcineva pe facebook, o să faci imediat comparaţie între el şi tine. Începi cu fizicul, apoi te gândeşti ce are el şi nu ai avut tu. Cum poate el să o facă fericită, când tu poate eşti mai inteligent decât el. Opreşte-te, o s-o iei razna! Fiecare are ceva, iar fiecare vede altceva. Nu te mai compara cu nimeni, fii tu însuţi!

7. NU SPUNE NIMĂNUI CE FACI
scrolling-facebook3

Dacă tot îi urmăreşti postările, măcar nu mai spune nimănui. Te vor obseda atât pe tine, cât şi pe ceilalţi. Vor pune stăpânire pe tine o serie de gânduri ce îţi vor vicia gândirea şi comportamentul. Te vor măcina şi îţi vor schimba permanent starea de spirit.

6. NU VEI OBŢINE ÎNTREAGA PERSPECTIVĂ
scrolling-facebook4

Indiferent cât de bine o cunoşti pe „fosta“, niciodată nu este suficient pentru a avea o imagine de ansamblu a unei situaţii. Îţi poţi doar imagina cu cine este mai prieten pe facebook, pe care dintre prietenii comuni îi place şi de ce l-a preferat pe altul în locul tău. Gândeşte-te că pe facebook este doar o mică parte din viaţa ei. Nu te raporta numai la postările ei. Poate fi mai mult de atât.

5. SUNT ATÂTEA LUCRURI PE CARE LE POŢI FACE ÎN TIMP CE ÎI URMĂREŞTI POSTĂRILE
scrolling-facebook5

Urmăritul postărilor „fostei“ pe facebook îţi va ocupa mult timp, dar şi după aceea, când analizezi conţinutul acestora. Vei examina din multe perspective, de genul: cu mine nu a fost aşa, nu s-a comportat la fel, nu a reacţionat ca acum. Eu ce-am avut, unde am greşit? Îţi pierzi timpul. Nu mai poţi schimba nimic din trecut. Învaţă din greşelile anterioare şi gândeşte-te la ce vei face în viitor. Poţi face un milion de lucruri, la care nu te-ai gândit pentru că eşti mai preocupat de ceea ce face ea.

4. ÎI POŢI DA ACCIDENTAL UN LIKE
scrolling-facebook6

Când faci scrolling printre postări, s-ar putea ca din greşeală să-i dai like la o anumită postare. Vei fi tentat să-ţi retragi like-ul, dar te vei gândi că dacă te vede, te vei face de toată bafta. În acel moment ai o dilemă: dacă laşi like-ul, poate fi catalogat ca un moment de slăbiciune, că încă te gândeşti la ea, deşi nu voiai acest lucru. Dacă îţi retragi like-ul şi ea observă gestul, îi vei lăsa o impresie urâtă. Şi, evident, va şti că eşti călare pe postările ei.

3. ÎŢI PIERZI TIMPUL
scrolling-facebook7

Ce ai de câştigat dacă îi vei analiza fiecare mişcare de pe facebook! Gânduri contradictorii, scenarii imaginare, comparaţii absurde. Sufletul şi gândirea ta vor fi terenuri de luptă într-un război de gherilă, care te va uza. Poţi transmite stările tale celor din jur, care nu au nicio legătură cu fosta ta relaţie. Vei fi irascibil, ciufut, neprietenos şi te vei închide într-o lume a ta, dominată de propriile gânduri alimentate permanent.

2. NU TE VOR FACE SĂ TE SIMŢI MAI BINE
scrolling-facebook8

Unii dintre cei mai veseli oameni pot deveni unii dintre cei mai nefericiţi dacă îşi petrec timpul urmărind activitatea de pe reţelele de socializare a „fostei“. Dacă îţi vei ocupa câteva ore pe zi analizând de ce a pus poza aia pe facebook, ce vrea să transmită, eu sunt motivul postării ei, vrea să se răzbune, să-mi spună ceva subliminal etc?, atunci, ai o problemă. Trăieşti într-o lume iluzorie, a ta. Poate că postările ei nu te privesc pe tine şi tot ceea ce face nu are legătură cu tine. Poate asta este doar impresia ta. Încearcă să vezi dincolo de propria ta judecată sau percepţie.

1. ŞI EA ÎŢI POATE URMĂRI POSTĂRILE
facebook-reactions-how-to

Te-ai gândit că şi ea îţi poate urmări postările, că şi ea gândeşte la fel ca tine? Nu transforma socializarea în mijloc de răzbunare de la distanţă în faţa tuturor prietenilor virtuali! Poate ei nu au nicio vină că relaţia ta s-a terminat. Nu îi face victime colaterale şi nu le da motive să reacţioneze într-un fel sau altul, altfel, vei ajunge la un alt nivel al judecăţilor pe care tu le consideri de valoare. Viaţa poate fi şi altceva decât statul pe reţelele de socializare, dar fiecare alege cum şi-o trăieşte.


comments powered by Disqus