Mihai Gandraman către fiicele sale: Urmați-vă visurile!

Tată de fete

31/05/2016

Ce poate fi mai frumos decât familia? Nimic în lume nu se compară cu o familie fericită, binecuvântată de Dumnezeu cu copii mulți, frumoși și sănătoși! Fiecare din noi visează la o aşa familie, dar puțini se gândesc să o construiască pe piloni buni și sănătoși. Când apare un copil în famile, primele săptămâni sau chiar luni ești oarecum amețit de apariția acestei minunății, de acel suflet care oarecum depinde de tot de tine, și începi a căpăta sfaturi de peste tot și cât mai multe pentru a crește și a educa cât mai bine acest îngeraș. Despre acestea ne afirmă interpretul Mihai Gandraman pe care Rasputin.md l-a rugat să ne expună conform căror reguli își crește cele două fetițe: Melania și Mihaela.

Mihai Gandraman către fiicele sale: Urmați-vă visurile!

Din păcate, dar și din fericire, nu există anumite reguli clare, stricte și bine difinite despre cum să-ți crești și să-ți educi copilul. Toate sfaturile pe care le primim sau le citim sunt doar orientative. Ele trebuie absorbite și folosite în așa mod cum simte instinctul de părinte. Desigur, sfaturile medicilor și ale specialiștilor sunt cele primordiale, dar nici ele nu ajută în anumite cazuri!

Sfaturile celorlalți părinți sunt de fapt cele mai clare și care ne ajută, pentru că ei au în spate o experiență bogată. Așa că, dragi părinți sau viitori părinți, prin prisma meseriei mele, am stat de vorba cu multi parinți care au o experiență deosebită și am primit tot atât de multe sfaturi. O să încerc să expun mai jos doar acele care au demonstrat a fi cele mai de folos de-a lungul timpului!

  1. Cei mai buni prieteni sunt părinții, adică „familia”, și în ei trebuie să aibă cea mai mare încredere!
  2. Să trăiască o viață creștină, plăcută în fața lui Dumnezeu.
  3. Să aibă încredere în forțele proprii, să știe să-și ceară iertare și să dea lucrurile împrumutate de la alții. Și să-și ceara lucrurile pe care alții i le-a luat cu împrumut.
  4. Să iubească tot ce ne înconjoară și mereu să gândească pozitiv!
  5. Să aiba un respect deosebit pentru Părinți, și pentru cei mai în vârstă!
  6. Să-i ajute pe cei din jur, și să știe că, nu exista obiect care să merite să fie furat!
  7. Să fie punctuale și să citească mult!
  8. Să știe că: Ea primește în masura în care a dat!
  9. Să-și urmeze visele!
  10. Să știe că: ACASĂ ESTE CEL MAI SIGUR LOC DE PE PĂMÂNT!

Text: Maria Portărescu

 


comments powered by Disqus