Un manifest pentru libertate

„DemonoCratia” lui Sien feat. N3pal

09/06/2016

Este masterand în anul doi în Iași. Lucrează. Dar pe lângă toate astea nu renunță la pasiunea pentru fotbal și muzică. Iar în curând însă, lumea showbizului, se pare că „îl va acapara”.

Un manifest pentru libertate

Împreună cu prietenul său Mihai Tănase (Sien), fost coleg de liceu, au descoperit acum un an că au aceleați percepții legate de muzică. Și el a venit cu inițiativa unei colaborări. Au scris o piesă. După care a urmat alta. Acum fac ceea ce le place, anume acel tip de muzică prin care se pot exprima ușor și aduce un mesaj pentru cei care o ascultă. Mihai Tănase este origininar, la fel. din Republica Moldova, dar a absolvit Facultatea de Finanțe, asigurări, banci și burse de valori din cadrul Universității ASE București și acum activează în București.

În câteva zile urmează să lanseze un videoclip, realizat de MFilms. Filmulețul e despre ceea ce se întâmplă în jurul nostru, despre ceea ce vedem la TV sau auzim la radio, aflăm de la rude sau prieteni, sau citim pe internet. E despre faptul cum discutăm, criticăm, judecăm și uităm.

Clipul a fost filmat în Republica Moldova, într-o suburbie a Chișinăului. Procesul de lucru a durat aproximativ 10 ore. Mesajul acestui filmuleț, potrivit autorilor, e cel de a insufla ideea unei puteri supreme pe Pământ, care ne controlează. E formată dintr-un grup de oameni bogați, care din anonimat, ne gestionează toate activitățile, creează probleme, războaie, conflicte sau chiar epidemii nimicitoare. Și care tot ei, în final, vin cu soluții pentru acestea, dar întotdeauna au efecte dure asupra omenirii!

„Vreau ca să fim cu toții mai clari atunci c

ând luăm deciziile sau ne facem alegerile. Să nu trecem cu privirea ceea ce nu dorim să vedem sau să observăm”, a menționat Eugen Chirtoacă.

 

Tot el ne afirmă că va continua colaborarea cu Mihai, întrucât au planuri mari de viitor, și dacă tot se intersectează în aceleași idei, de ce nu ar face-o.

„Nu știu dacă fac eu muzica sau muzica mă face, căci prin ea mă regăsesc de foarte multe ori. Cred că prin muzică îmi pot exprima cele mai aprinse dorințe, sentimente sau trăiri. Dorința de a mă exprima liber sau de a vorbi cu publicul în modul în care îl fac având la baza aceeași viziune pe care o are și Eugen ne-a făcut să colaborăm. Ca și foarte mulți oameni, am vazut și tot vedem ce se întamplă în jurul nostru, iar ca un semn al deșteptării sau nemulțumirii, am hotarât să lansam o piesă pe tematică dată”, a ținut să precizeze și Mihai Tănase. Tot el a venit și cu mulțumiri echipei cu care a lucrat la realizarea acestui clip, în special lui Johnny și Grigore Vascan, dar și lui Maxim și Marianei Chisnicean.

Rasputin.md să vedeți câteva imagini de la making-off acestei piese.


Un manifest pentru libertateUn manifest pentru libertateUn manifest pentru libertateUn manifest pentru libertateUn manifest pentru libertateUn manifest pentru libertateUn manifest pentru libertateUn manifest pentru libertatecomments powered by Disqus