„Golgota”, noua piesă a Stelei Botez dedicată sărbătorilor de Paști

Un Paști Fericit!

29/04/2016

„E miezul nopții, e joi în câteva minute și eu acum lansez colindul pascal „Golgota” în ajunul Sărbătorilor de Paști. Joia Mare din Săptămâna Patimilor este momentul potrivit pentru câteva clipe de reculegere, pentru recunoștință și îndurare, măcar atât cât durează priceasna”. Astfel și-a anunțat lansarea unei noi piese Stela Botez.

„Golgota”, noua piesă a Stelei Botez dedicată sărbătorilor de Paști

„Golgota” este culeasă din sudul Basarabiei, din satul Averescu, regiunea Ismail în anul 1930. Colindul Pascal este interpretat voce-cobză și face parte din proiectul Fata cu cobza.

Cântecul se studiază în cadrul ansamblului vocal-instrumental Țărăncuța al Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, acolo unde și-a făcut studiile muzicale superioare interpreta. Atunci când a descoperit acest cântec, și-a dorit foarte mult să-l includă în repertoriul ei pentru că îi inspiră liniște sufletească. „Pentru mine, sărbătorile pascale înseamnă familie și de aceea, voi petrece Paștile și Blajinii acasă la Cahul și în satul de baștină, Pleșeni”.

„Aduc în dar de Paști acest frumos colind pentru toți creștinii și îl însoțesc cu mesajul: „Fie ca sfintele sărbători de Paști să vă aducă cozonaci pe masă, ouă în coș, familia aproape de sufletele voastre, lumină în viață și binecuvântare. Sărbători de Paști cu bine! Hristos a Înviat!”, adăugat aceasta pe pagina sa de blog.


comments powered by Disqus