Cele mai gustoase feluri de mâncare din întreaga lume

Top 10 delicii culinare

25/05/2016

Care sunt cele mai delicioase mâncăruri din lume? Cei de la cnngo.com susţin că ştiu şi au întocmit un Top 50 al celor mai gustoase feluri de mâncare, bazat pe voturile primite într-un sondaj postat pe Facebook. Şi, după 35.000 de voturi, rezultatele sunt surprinzătoare. Nu e mâncare italiană ori franţuzească, grecească sau japoneză, ci un preparat picant şi aromat din Indonezia. Iată însă şi cele mai apetisante 10 feluri de mâncare din lume, cu precizarea că între cele 50 de mâncăruri menţionate în top se află şi câteva europene.

Cele mai gustoase feluri de mâncare din întreaga lume

Locul 10: Massaman curry

Se poate găti cu vită, pui, porc, raţă sau chiar tofu, conţine cocos, e picantă, se prepară cu alune, roşii, scorţişoară, zahăr de palmier, sos de peşte, chili şi multe altele, fiind o mâncare întâlnită în Indonezia şi Thailanda.

Locul 9: Pecking duck

Este, probabil, cea mai cunoscută delicatesă chinezească din lume. Raţa glazurată cu malţ, coaptă încet la cuptor, este în acelaşi timp crocantă, dar ţi se topeşte în gură, fiind una din cele mai apreciate reţete culinare.

Locul 8: Ramen

Este un fel de mâncare japonez, pe bază de peşte, asezonată cu porc, mirodenii japoneze, ceapă verde şi porumb.

Locul 7: Dim sum

Felul chinezesc de mâncare pe care îl găseşti în orice restaurant de profil din lume. Paradoxal, e doar un aperativ, pe bază de carne sau legume, după gust, sub forma celebrelor pacheţele chinezeşti.

Locul 6: Som tam

Salata iconică a Thailandei se prepară din usturoi, chili, peşte, creveţi, roşii, lîmâie verde etc.

Locul 5: Pad thai

Este o mâncare thailandeză, pe bază de orez, peşte, ouă şi chili.

Locul 4: Tom yang gong

Thailandă domină clar acest top, şi prin felul care conţine creveţi, ciuperci, roşii şi alte ingrediente specifice ţării.

Locul 3: Sushi Pur şi simplu, cel mai celebru fel de mâncare japonez. O combinaţie simplă de peşte şi orez, extraordinar de delicioasă.

Locul 2: Nasi goreng

Orez, ouă, pui şi foarte puţine condimente, doar atât e suficient pentru a crea una din cele mai gustoase mâncăruri din lume, specifice Indoneziei.

Locul 1: Rendang

O capodoperă culinară, bazată pe carne de vită, cu usturoi, ghimbir, chili, lemongrass, lapte de cocos şi alte condimente, gătită timp de câteva ore la cuptor, a fost desemnată cea mai gustoasă mâncare din lume şi este specifică Indoneziei.


comments powered by Disqus