Un festival al cărnii și al berii la Chișinău

Buffalo Steak House te invită la „American Marbled Steak and draft Beer”

23/09/2015

Sâmbăta aceasta, pe 26 septembrie, iubitorii de steakuri sunt invitaţi la Festivalul „American Marbled Steak and draft Beer”. Restaurantul „Buffalo Steak House” este organizatorul acestui eveniment care se desfăşoară în premieră la noi în ţară. Mai multe informaţii interesante despre festival am aflat de la Vadim Constantinov, proprietarul localului.

Domnule Constantinov, cu ce scop organizaţi un asemenea festival?

Restaurantul nostru are patru ani de activitate şi în tot acest timp am promovat cultura consumului de carne. Acest eveniment are loc din iniţiativa noastră. Totodată, promovăm carnea marmorată, diferenţele dintre aceasta şi carnea din Republica Moldova (prima este din SUA). Festivalul se va desfășura în două etape. Prima va începe la orele 11.00 şi va dura o până la orele 14.00. Este dedicată bucătarilor profesionişti, restauratorilor şi altor persoane profesioniste din domeniul gastronomic. Îl avem ca invitat pe master chef-ul Oleg Starun din Kiev, care va susţine un master class despre prepararea corectă a steakurilor pentru prima parte a festivalului. Sunt înscriși 30-35 de participanţi şi nu este exclus faptul că numărul acestora ar putea creşte.

De la ora 16.00 până la 21.00 organizăm partea a doua a festivalului. Fiecare dintre cei care au procurat bilete vor avea ocazia să guste în cantităţi nelimitate steakuri din carne marmorată Black Angus, să bea bere artizanală produsă în Moldova. Va fi o atmosferă interesantă şi plină de voie bună.

Cât de importantă e carnea în viaţa unui bărbat?

Carnea e un produs important atât pentru bărbaţi, cât și pentru femei. E o sursă de proteine, în special carnea de vită. Lumea preferă să arunce bani pe fast-food, în loc să mănânce o bucată de carne bine preparată. E mult mai important să consumi sănătos.

La festival veți vedea doar carne marmorată din SUA. Ea nu se găseşte în ţara noastră. Respectivul produs trece prin prisma unor controale foarte riguroase până ajunge pe masa consumatorului. În meniul nostru folosim 90-95% carne autohtonă, dar mai şi importăm.

Cine găteşte în restaurantul dvs?

În mare parte, am bucătari profesionişti care au grijă de meniul nostru, de bucatele pe care le servim. Eu monitorizez prepararea steakurilor şi nu doar.

Care este preparatul dvs preferat având la bază carnea?

Steakul de vită. El trebuie să aibă o greutate de cel puțin 250 gr şi grosimea de 2-2.5 cm. În caz că aţi fost serviţi cu ceva mult mai subţire, deja nu e steak, e pur şi simplu un file prăjit. Un alt moment important – steak poate fi numit doar cel preparat din vită. Alte tipuri de carne preparate similar sunt fie cotlet, file, antricot sau bătută. Steak mai poate fi şi cel din peşte, cum ar fi somon sau ton.

Vă aşteptăm la festival ca să savurați produsele noastre!


comments powered by Disqus