8 lucruri pe care să le elimini din CV

20 de secunde. Atât stau, în medie, angajatorii cu ochii în CV-uri

10/05/2016

Prin urmare, zicala „mai puțin înseamnă mai mult” ar trebui să îți fie „literă de lege” atunci când redactezi rezumatul vieții tale profesionale. Trebuie să ai în vedere toate atuurile care te fac un „brand” mai puternic în fața angajatorului, păstrând însă informațiile scurte și la obiect. Pentru asta, îți prezentăm opt lucruri din CV care, dacă le omiți sau le schimbi, nu îți vor fi afecta angajarea, ci, din contră, vei avea o bilă albă din partea angajatorului.

8 lucruri pe care să le elimini din CV

Înlocuiește „Obiective” cu „Profil professional”
 
Nimeni nu este interesat de ce vrei. Prin urmare, dacă vrei ca angajatorul să nu omită informații relevante din profilul tău personal, numește secțiunea chiar așa.

Elimină exprimările pompoase

Nu vrei să știi câte persoane cu „viziune dinamică” au întâlnit recrutorii.
Păstrează mesajul concis. Prezintă argumente, fapte pe care le-ai întreprins la vechile locuri de muncă și care pot duce la concluzia că ești un „vizionar”.

Ai grijă la gramatică

De regulă, CV-urile sunt întocmite la persoana I. De multe ori, candidații fac greșeala de a amesteca această persoană cu a III-a. Ai grijă să nu faci asta!

Un număr de telefon este suficient

Nu te va căuta nimeni pe „n” numere de telefon. Menționează un singur număr, la care să fii găsit cu ușurință și, eventual, o adresă de e-mail.

Elimină informațiile care te pot discrimina

Evită să precizezi vârsta, sexul, religia, statutul marital ori etnia. Ai grijă la imaginea folosită. Angajatorii evită să citească oricum informațiile precizate mai devreme tocmai pentru a fi siguri că, mai târziu, în procesul de angajare, nu te vor discrimina. Prin urmare: de ce să le dai de lucru în plus?

Păstrează informațiile referitoare la educație doar la diploma obținută

Nu este nevoie să spui anul în care ai absolvit studiile. Dacă angajatorul este interesat, te va întreba despre asta.

Elimină competențele tehnice pentru programe de bază
Mulți… toți candidații precizează competențele pentru programe de genul Word, Excel, Power Point. Ghici ce? În secolul XXI toți angajatorii se așteaptă să ai habar de ele, deci nu e cazul să precizezi aceste cunoștințe.

Fii rezonabil cu lungimea CV-ului

Ai absolvit de curând? Nu încerca să faci compuneri, să scrii basme, căci nu vei rezolva nimic. Având în vedere situația ta, angajatorul se va aștepta ca CV-ul tău să nu aibă mai mult de o pagină.

Altfel, două-trei pagini reprezintă dimensiunea ideală. Sintetizează informațiile și scrie-le strict pe cele care se potrivesc poziției pentru care ai depus dosarul.
 
Baftă! și nu uita: „less is more!” 


comments powered by Disqus