Helen Mirren și-a celebrat cea de-a 71-a aniversare

O cunoaștem pentru rolul său din „The Queen”

28/07/2016

Recent una dintre cele mair longevice actrițe britanice și-a celebrat cea de a 71-a aniversare. Petre Ivan de la Metropolis.ro a decis să ne prezinte un pic din biografia celei care a interpretat rolul Reginei Elisabeta a II-ea în producția „The Queen”.

Helen Mirren, 71

„Niciodată în viaţa mea nu m-am găsit în situaţia în care m-am oprit din muncă şi am spus: „Slavă Domnului că este vineri!”. Dar weekend-urile sunt speciale chiar şi când programul tău este împrăştiat peste tot. Ceva îţi spune că weekend-ul a venit şi că poţi să te delectezi un pic.” 

În ciuda vârstei sale,  Helen Mirren a devenit de curând imaginea unei linii cosmetice: “Era în sfârsșt timpul ca cineva de vârsta mea, nu neaparat eu, să faca asta. Toata viața ai parte numai de imagini cu fete perfecte, incredibil de tinere, iar asta te face să aspiri să devii ca ele. Nici măcar nu vorbim despre femei de 25 de ani care apar în reclame, ci mai degrabă despre adolescente de 15 ani. Cine arată de 15 ani? Nu este corect.”

Pentru Helen Mirren, prima nominalizare la premiile Oscar a venit în 1996, pentru interpretarea reginei Charlotte în ”The Madness of King George”, rol recompensat cu premiul pentru interpretare feminină la Cannes. În 1997, Helen Mirren a primit Globul de Aur pentru rolul din ”Losing Chase”.

Helen Mirren

Helen Mirren

Șirul de premii care a urmat i-a adus actriței recunoaștere și din partea Casei regale, astfel că, în 2003, Helen Mirren a primit titlul de comandor al Ordinului Imperiului Britanic (Dame Commander of the Order of the British Empire).

Interpretarea Reginei Elisabeta a II-ea în producția „The Queen” a reprezentat punctul culminant al carierei, actrița primind Oscarul și Globul de Aur. Au urmat distincții (Globul de aur și un premiu Emmy) și pentru interpretarea reginei Elisabeta I, în serialul omonim difuzat de HBO. În 2010, a urmat a patra nominalizare la premiile Academiei pentru rolul din filmul biografic despre viața lui Lev Tolstoi — ”The Last Station” (Ultima Stație).

Din 1997, este căsătorită cu regizorul american Taylor Hackford.


comments powered by Disqus