Vasile Botnaru: Am cântat la el mai puțin de o lună, după care...

Viața lor în epoca VIP magazin

21/07/2016

De la el am învățat cum e să ai un nume ireproșabil. Şi că timpul costă. Mai ales al său. Decât să îl ofere gratis cuiva care nu merită, mai bine îl va folosi pentru pasiunile care îi drăgostesc și îi chinuiesc la modul frumos sufletul – citește, scrie, pictează în vin. Vorbim de Vasile Botnaru. Cei de la revista „VIP magazin” au decis să afle ce făcea jurnalistul la vârsta de 12 ani, la ce visa și ce evenimente i-au marcat ultimii 12 ani din viață.

Viaţa este imensă în adolescenţă, spune Vasile Botnaru. „Mereu se deschid spaţii noi care îţi furnizează experienţe inedite, fie că e vorba să înveţi a face o pompă de apă din tulpină de baraboi, ori că încaleci prima dată o motocicletă. Chiar de ai aspiraţii supradimensionate, bunăoară, să devii „cosmonaut” ori marinar, e o groază de timp până acolo. Prin urmare, acele visuri nu aveau osatură”, a adăugat jurnalistul.

„Aşa mă ţin minte la 12 ani. Îmi doream mai curând lucruri pământeşti, cum ar fi o bicicletă sau un acordeon. De altfel, mi-am împlinit visul cu acordeonul după absolvirea universităţii. Zăcea ca o aşchie sub piele. L-am găsit în consignaţia de pe strada Puşkin, care astăzi nu mai există. Albastrul sidefiu era exact culoarea ce-mi intrase în cap atunci când îl visam. Am cântat la el mai puţin de o lună, după care l-am vândut unui coleg de serviciu de la Viaţa satului. Mi-am dat seama că era un tren ratat”, a mărturisit Vasile Botnaru.

Tot el a mai spus că marea lui „reuşită” are exact 12 ani. „În 2004 am fost angajat în bază de concurs în postul de şef de birou al Europei libere şi, de atunci, în fiecare an, mă văd obligat să furnizez dovezi care să-i convingă pe angajatorii mei că nu au greşit”, a concluzionat jurnalistul.

Mai multe dezvăluiri citiți în ediția aniversară a revistei VIP magazin!

Text: Doina Popa

Foto: Fotoroom.md


comments powered by Disqus