Lili Lozan: Am învățat una dintre cele mai importante lecții

Viața lor în epoca VIP magazin

27/07/2016

VIP magazin a asistat, într-un fel, la evoluția ei. A fost remarcată, i s-a dat un loc în televiziune. A fost muncitoare, cea mai bună şi, acum, e acolo unde este fața unei emisiuni matinale de mare succes. Și, cel mai important, e o femeie fericită. Dar cum a ajuns ea să facă jurnalism, ce visuri avea la 12 ani și ce surprize mai așteaptă de la soartă, aflați în interviul ce l-a acordat pentru cea mai celebră revistă din Moldova. Rasputin.md vă prezintă doar câteva frânturi din acesta.

3538116.jpg

Iarna trecută, mama a găsit în podul casei o grămadă de manuscrise, m-a sunat profund emoţionată pentru că, vreo două zile la rând, lecturase romanele mele scrise în adolescenţă (cândva tare îmi plăcea să scriu). Mai în toate, eroina e prinţesă ori actriţă… aşa mă vedeam eu atunci, pe la 12 ani, astăzi nu vreau decât să fiu eroina propriei mele vieţi, iar rezumatul nu pot să vi-l spun, căci încă mai urmează multe capitole frumoase şi interesante! Acum 12 ani, nu eram decât o adolescentă de 17 ani cu o gramadă de visuri. Am fost mai mult decât temperată şi aveam pe atunci un scop „măreţ”, să susţin bacalaureatul pe note maxime, or asta însemna că pot să mă înscriu la facultatea de jurnalism. Părinţii ­mi-au pus o condiţie, dacă trec la buget, fac jurnalism, iar dacă trebuie ei să achite contractul, fac altă facultate… mai cu picioarele pe pământ. Aşa că cei 17 ani ai mei m-au prins cu burta pe carte.3538111.jpg

Am învăţat una dintre cele mai importante lecţii, niciodată să nu mizezi doar pe o carte şi să crezi în oameni cu toată suflarea ta. Am învăţat să am mai multă încredere în forţele proprii şi să spun lucrurile pe şleau, dacă asta simt. Nu avem decât o viaţă de trăit şi ar fi păcat să trecem alergând prin timp, furişându-ne în propria găoace şi jertfind totul pentru împlinirea profesională. Am mai învăţat un lucru, perseverenţa, munca şi dorinţa aprigă îţi dau aripi. Astăzi, sunt căsătorită cu omul pe care îl iubesc şi care mă iubeşte, am reuşit să ajung acolo unde am vrut din punct de vedere profesional, visez la o casă în care să se audă ecoul râsului de copil.

3538101.jpg Sunt extrem de organizată, chiar dacă cineva mi-a reproşat că este plictisitor să trăieşti aşa. Anume dozându-mi timpul, îmi permit să am un program de viaţă adecvat şi să reuşesc să fac tot ce îmi propun. Totuşi, mă pot pierde în timp citind o carte bună, ori transpirând la sala de forţă.

3538095.jpg Cei 12 ani ai revistei VIP magazin îi asociez cu multă culoare, lume bună, evenimente frumoase şi proiecte inedite. Îmi aduc aminte că pe când eram studentă îmi părea de neimaginat să fii în paginile acestei reviste. Odată însă, mergând pe lângă un panou VIP magazin, le-am spus prietenelor: „Cândva o să fiu pe coperta acestei reviste”, ele au râs, eu, oarecum, am rămas ruşinată, dar timpul mi-a demonstrat încă o dată că merită să crezi în tine şi în visurile tale.

3538103.jpgAm încă atâtea de învăţat şi demonstrat mie însămi în primul rând, încât definiţia influenţei în societate aş putea să o dau peste alţi 12 ani…

Mai multe dezvăluiri citiți în ediția aniversară a revistei VIP magazin!

Text: Doina Popa

Foto: Fotoroom.md


comments powered by Disqus