Ce fac copiii oamenilor publici?


14/09/2014

Echipa de la Rasputin a făcut o mică cercetare, pentru a afla ce fac copiii unor demnitari de stat, miniștri, dar și businessmani din Moldova. Intră să vezi.

Numărul unu în top este ocupat de copiii președintelui țării, Nicolae Timofti. În timp ce tatăl conduce țara, cei trei fii Alexei, Nicu și Ștefan au alte ocupații. Alexei și familia acestuia sunt stabiliți în America, Nicu este prezentator TV și comentator sportiv, iar Ștefan  - când în țară, când peste hotare, jucând fotbal.

Iurie Leancă ține obloanele  închise, dar oricum am aflat ce fac cei doi feciori ai premierului. Liviu Tristan este elev, iar Marius Leancă și-a încheiat studiile la ILF – Institute for Law and Finance, clasa finanțe în Frankfurt. Rămâne în Germania sau revine acasă, încă nu știm. Probabil că dezlegarea depinde de ce se va întâmpla după 30 noiembrie.

Natalia Gherman este fiica primului președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur. Singurul copil, Mircea, a ales să-și facă studiile la facultatea Drept și Diplomație la Riga Graduate School of Law. Uneori mai vine în vacanță, iar bunelul său, Mircea Snegur declară într-un interviu:”Cum îmi zvâcnește mie inima când intru în raionul Florești, la fel și lui Mircea îi zvâcnește când aude de Moldova.”

Vlad Filat. Luca și Iustina Filat sunt copii din prima căsătorie a lui Vlad Filat, cea cu Sanda Filat. Ambii copii locuiesc cu mama lor în Geneva, Elveția, cu tatăl lor împărțind doar vacanțele și unele weekend-uri. Vlad Filat mai are o fetiță cu Angela Gonța, Ekaterina. Deocamdată cuplul nu a făcut publice pozele cu nou-născuta.  

Vasile Bumacov poate fi mândru de copiii săi. Fiul, Vitalie, este consultant privind accesul la resursele financiare la Fondul Provocările Mileniului, iar fiica Diana și-a încheiat studiile de masterat în Franța, împreună cu soțul ei, Dan Prisăcaru.

Valeriu Guma, fost deputat și membru PD, are trei fiice – Daniela, Valeria și Gabriela Gumă. Daniela și-a făcut studiile la Cheltenham College și Cass Business School în Londra. Acum este consilier la Ministerul Economiei. Valeria lucrează la Ministerul de Externe și Integrare Europeană, iar Gabriela este elevă. 

Gicu și Călin sunt copiii lui Marcel Răducan,  ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.  Gicu a făcut studiile în Anglia, la Universitatea de Inginerie Civilă din Behringer. Acum face masteratul şi lucrează pentru o celebră companie petrolieră din Azerbaijan. Cel mic este elev la o școală din Chișinău. 

 

Alexandru Cimbriciuc, deputat PLDM, iar fiica, Felicia Cimbriciuc este și ea deputat în fracțiunea Conservatorilor în cadrul Comisiei Administrare Publică, Economie și Dezvoltare Regională.

Academicianul, Gheorghe Duca, are și el doi feciori.  Dragoș este în serviciul de protocol al președintelui Nicolae Timofti, iar cel mai mic băiat, Cristian își face studiile în Londra.

Vitalie Nagacevschi și Fadei Nagacevschi – tată și fiu, care împart același barou de avocați. Faptul că este fiul lui Vitalie Nagacevschi, l-a ajutat să se lanseze mai ușor în activitatea de avocat. Cel de-al doilea fiu al avocatului Nagacevschi, Vasile, din căsătoria cu Viorica Nagacevschi, este student în anul trei la Universitatea din Groningen, Olanda, facultatea Business şi Economie.

Dorian Berdos,  proprietarul rețelei de farmacii ”Felicia” are trei copii. Cristian Berdos este student la CassBusinessSchool din Londra. Intern la Deutch Bank, Berlin și Senior Wealth Manager assistant la UBS, Londra, iar de câțiva ani este implicat în afacerile familiei. Felicia și Delia sunt eleve.

Ion Hadârcă și fiica sa Ionela Hadârcă - cea mai interesantă prezență de pe facebook. În lumea reală lucrează la  Centrul Internațional pentru Dezvoltarea Politicilor în domeniul Migrației (ICMPD). 

 

Autor: Lia Chetrari
Foto: facebook.com unica.md


comments powered by Disqus