Alex Calancea: Am riscat ultimii 20 de lei pe acel taxi pentru ca azi...

Viața lor în epoca VIP magazin

19/07/2016

Un artist care s-a depășit pe sine. Și-a depășit complexele de băiat născut la țară și este cel mai mare chitarist și manager de muzică de la noi. Pare să nu îmbătrânească deloc şi se aruncă în muzică cu libertatea şi pasiunea pe care o trăieşte ca o pasăre în ceruri albastre. Cei de la VIP Magazin l-au provocat pe compozitorul Alex Calancea să le spună cum au fost ultimii 12 ani din viața sa, ce a ieșit din asta, aflați și voi mai jos.

„Dacă ai un vis, trebuie tot timpul să-l urmezi. Eu, mereu, dau ca exemplu perioada când eram student şi când am avut prima mea cântare… Erau timpuri foarte grele… într-o iarnă, ne-a oferit cineva un loc de muncă într-un restaurant. Am luat vreo trei-patru băieţi cu mine şi sigur că nu aveam parte de vreun mijloc de transport. Îmi rămăseseră în buzunar ultimii lei din acea lună – 20 de lei, şi uite că i-am dat pentru a lua un taxi şi a duce tot echipamentul la acel restaurant. Noi am cântat, domnul director a zis că ne va suna şi desigur că nu ne-a sunat toată luna. Cu toţii eram dezamăgiţi că nu ne-au primit la lucru, eu am rămas fără ultimii 20 de lei şi iată că peste o lună m-a sunat şi am lucrat cu ei șapte ani… Pentru că eram studenţi, pot să spun că ne-am „hrănit” şapte ani. Am riscat ultimii bani pe acel taxi ca să facem acea prezentare muzicală şi am fost răsplătit”, a destănuit Alex Calancea.

Tot el mai spune că la „12 ani eram destul de timid, totul fierbea în interiorul meu. Atunci când prăşeam la brigada şcolărească zile întregi, mă luam toată ziua cu gânduri, visuri… îmi imaginam cum cânt în scenă şi ziua de prăşit trecea foarte repede. Dacă aş prăşi acum sau dacă aş face un lucru fizic ca pe atunci timp de o întreagă zi, oare la ce m-aş gândi?”

Și dacă la 12 ani era timid, în ultimii 12 ani a început cariera mea de bas chitarist, de compozitor, de producător. „Ultimii 12 ani, pentru mine, au fost chiar norocoşi, cu multă producţie făcută, destul de împliniţi. Sunt foarte satisfăcut de aceşti 12 ani. Până la ei, vreo zece ani au însemnat o gaură neagră”.

Mai multe dezvăluiri citiți în ediția aniversară a revistei VIP magazin!

Text: Doina Popa

Foto: Fotoroom.md

 


comments powered by Disqus