Top 10 cei mai bogați oamenii ai lumii conform revistei FORBES

Averea le-a scăzut, dar în top au rămas

02/03/2016

Publicaţia FORBES a realizat topul celor mai bogaţi oamenii ai lumii pentru anul 2016. Schimbările nu sunt dintre cele mai spectaculoase, în raiting situându-se nume notorii care au dominat clasamentele şi anii precedenţi. Totuşi, surprizele nu au ezitat să apară. Topul a fost publicat la 1 martie și înclude 1810 de nume notorii, cu 16 mai puține ca în anul precedent. Pe lângă asta și averile lor au mai scăzut cu circa 570 miliarde de dolari, în sumă fiind de 6,48 trilioane de dolari.

Bill Gates este în fruntea topului cu o avere estimată la 75 miliarde de dolari. Şeful de la Microsoft este lider de mai bine de 17 ani în clasamentul FORBES.

Amansio Ortega are în conturile sale 67 miliarde. Afacerile grupului său Inditex (care conţine branduri precum Zara, Pull & Bear, Bershka etc) l-au plasat pe locul doi în topul celor mai bogaţi oameni.

Warren Buffet ocupă poziţia terţă în clasament graţie celor 60 de miliarde de dolari ale sale şi a companiei Berkshire Hathaway.

Carlos Slim a ajuns pe locul patru împreună cu averea de 50 miliarde de dolari.

Jeff Bezos de la  Amazon.com a bifat în averea sa  42,2 miliarde de dolari şi a ocupat locul cinci.

Facebook-istul Mark Zukerberg a luat locul 6 în topul Forbes. Reţeaua sa de socializare i-a adus 44, 6 miliarde de dolari.

Numărul 7 în topul Forbes l-a adjudecat Larry Ellison împreună cu afacerea sa, Oracle. 43,6 miliarde e suma pe care o are la moment omul de afaceri.

Michael Bloomberg ocupă locul 8 împreună cu  cele 40 miliarde de dolari obţinuţi inclusiv prin intermediul agenţiei Bloomberg.

Locul 9 şi 10 îl deţin fraţii Charles şi Davic Koch cu averea de 39,6 miliarde. Koch Industries este afacerea care i-a plasat pe cei doi în topul FORBES. 


comments powered by Disqus