Farmacia „Felicia”

Una dintre cele mai mari reţele de farmacii şi farmamarketuri din Republica Moldova

30/09/2014

Farmacii, centre de optică și un salon al mamei și copilului și branduri cu renume mondial formează prima rețea de farmacii din Moldova - „Felicia”, unul din liderii de pe piața de profil.

Prima farmacie „Felicia” a fost deschisă la 23 iulie 1997 la Chişinău. Pe atunci, compania avea doar zece angajați, pentru a ajunge astăzi la un colectiv format din peste 1200 de persoane. Peste o scurtă perioadă de timp, „Felicia” a implementat un concept inovativ pe piaţa din Moldova: ideea de farmamarket, ceea ce presupune farmacie cu formă deschisă de vânzare, cu mai multe avantaje de cumpărare pentru clienţi. „Felicia” rămâne fidelă caracterului fondatorului, de a implementa şi a aduce pe piaţă noi politici şi strategii de dezvoltare. „Felicia” a fost mereu cu un pas înainte la capitolul noutăţi: prima linie fierbinte farmaceutică, primul sistem de fidelizare prin carduri, prima revistă de sănătate.

La ora actuală, „Felicia” reprezintă una dintre cele mai mari reţele de farmacii şi farmamarketuri din Republica Moldova, cu peste 100 de farmacii în Chişinău şi cele mai importante oraşe din ţară, 15 optici cu cabinet medical, inclusiv unul dintre cele mai mari şi dotate centre de optică din ţară, „Felicia Optic Center”. Acum citiva ani, „Felicia” şi-a deschis propriile depozite de produse farmaceutice si produse cosmetice, dezvoltând astfel o nouă direcție de activitate și implementând politica sa socială care presupune crearea locurilor noi de muncă. Deschiderea depozitului angro a contribuit la creșterea accesibilității la brandurile cosmetice importate de „Felicia” pentru consumatori.

Istoria brandului

 

Cuvântul „Felicia” în traducere din latină înseamnă fericire și reprezintă cel mai bine filozofia brandului. Totodată, Felicia este numele fiicei mai mari a lui Dorian Berdos, născută cu doar câteva luni înainte de lansarea mărcii. Brandul a fost elaborat și lansat odată cu prima farmacie din rețea, devenind astăzi unul dintre cele mai recunoscute și populare branduri autohtone.

Rețeaua are două slogane – „Farmacii. Sănătate. Frumusețe.” și „Avem grijă de sănătatea ta!”, ambele exprimând misiunea, principiile și valorile companiei, precum și specificul domeniului de activitate.

Branduri exclusive

Astăzi, „Felicia” colaborează cu peste 500 de distribuitori şi companii farmaceutice şi cosmetice, fiind prima companie locală din domeniul farmaceutic care a creat propriile produse cu marca „Felicia” – termometre, seringi, şerveţele umede, trusa mamei şi copilului, mini-trusa pentru automobilişti.

In Felicia sunt prezente majoritatea brandurile cu renume existente pe piata nationala si internationala, Pe linga brandurile recunoscute in piata Felicia are in portofoliu si branduri exclusive: NOREVA, URIAGE, Planter’s”, „Titania”, „Biolane”, „Blanx” „Bielenda” Beble, Materneea  iar în domeniul opticii cu Cartier, Dior, Gucci, Silhouette”, „Chanel”, „Dolce&Gabbana”, „Tiffany”,HUGO BOSS,  Hoya”, şi multe altele.

Pentru mame și copii

„Felicia” nu s-a oprit la cele realizate, ci s-a dezvoltat cu succes și în alte domenii. Salonul mamei şi copilului din cadrul farmamarketului „Felicia” de pe str. Kiev, 11 îşi are propria sa identitate şi a devenit unul dintre punctele de reper pentru părinţi

şi viitoarele mămici, oferind cumpărătorilor o gamă largă de produse de îngrijire a copiilor, jocuri pentru dezvoltare ş. a.

Felicia Optica

Reţeaua de optici „Felicia” este şi ea una distinctivă pe piaţă, iar odată cu deschiderea, în 2011, a unuia dintre cele mai moderne şi mari saloane de optică din Republica Moldova,

„Felicia Optic Center”, a crescut valoarea şi poziţionarea companiei pe piaţă.

Promovare

Strategia de promovare a companiei constă în dezvoltarea continuă şi prezenţa  în teritoriu, deschiderea noilor farmacii mai aproape de clienţi,  menţinerea deservirii clienţilor la cel mai  înalt nivel şi menţinerea aspectului interior şi exterior al farmaciilor.

Produsele și serviciile companiei se promovează inclusiv prin metode clasice – publicitate la radio și TV, în presa scrisă și internet. Rețeaua de farmacii are un site nou și deja al 3-lea an editează o revistă proprie de sănătate ce-i poartă numele, oferind sfaturi utile de sănătate şi frumuseţe, care se distribuie gratuit în toate farmaciile „Felicia”.

Fundaţia „Felicia”

Pentru a-şi împărtăşi experienţa, dar şi pentru a participa la dezvoltarea socială a ţării şi a comunităţii, în 2012 Compania Felicia a inaugurat propria Fundaţie – proiect care în câteva luni de la lansare a reuşit să-şi aducă contribuţia participând, susținând şi inițiind un şir de campanii sociale, studențești, astfel promovând modul de viață sănătos.

Cifra

Peste 100 de farmacii „Felicia” activează în Chișinău și în alte orașe din țară

Lider
Dorian Berdos
Fondator şi director general

S-a născut la 8 iunie 1968 în s. Ciocâlteni, r. Orhei. A absolvit Facultatea de Istorie de la USM și Facultatea de Sociologie de la Universitatea „M. Lomonosov” din Moscova. Este căsătorit și are trei copii.


comments powered by Disqus