5 produse de îngrijire care nu trebuie să-ți lipsească

Experții în îngrijirea masculină despre 5 produse indispensabile oricărui bărbat.

10/05/2016

Dacă femeile fac colecție de produse de îngrijire care tronează pe marginea căzii și prin numeroasele dulapuri și dulăpioare de prin toată casa, mulți bărbați nu folosesc destule.

5 produse de îngrijire care nu trebuie să-ți lipsească

1. Un gel de curățare a tenului

Săpunul obișnuit este prea dur chiar și pentru tenul masculin. Pe lângă faptul că poate cauza iritații, săpunul este responsabil și de îmbătrânirea prematură a tenului, pentru că îl usucă excesiv. De aceea, este important să alegi un gel de curățare potrivit pentru tine, iar pe piață vei găsi o gamă largă de astfel de produse. Cel mai bine ar fi să le alegi în funcție de ce tip de piele ai, pentru că un ten gras, de exemplu, are nevoie de o altfel de îngrijire față de unul uscat sau mixt. De asemenea, gelurile speciale de curățare a tenului au agenți activi care îndepărtează și previn apariția punctelor negre.  

foto 1

2. Un aparat de ras de calitate

Investește într-un aparat de ras de calitate, indiferent că îți place să porți barbă sau preferi să fii perfect ras zilnic. Este bine să știi că cel mai bun moment pentru bărbierit este imediat după ce ai ieșit din duș, deoarece aburul cald va înmuia firele de păr și vei evita astfel iritațiile.  

3. O crema de față cu factor de protecție solară

Cremele de față pentru bărbați au devenit un must-have, atât în anotimpul rece, când pielea se descuamează mai repede, cât și vara, când sigur vei vrea să eviți un bronz neuniform sau iritațiile solare. În plus, o cremă cu SPF te protejează și împotriva cancerului de piele. Nu te lăsa păcalit de zilele înnorate. Chiar dacă nu vezi soarele, asta nu înseamnă că razele UV nu îți pot afecta pielea. Ideal este să alegi o cremă potrivită tipului tău de ten, pentru că un ten gras, de exemplu, are nevoie de un produs care să nu încarce pielea și să nu favorizeze apariția acneei sau a punctelor negre, în timp ce unui ten uscat i se potrivesc cremele mai grase, care să prevină descuamarea și apariția ridurilor.

4. Un produs de fixare a părului

Orice bărbat arată mai bine când folosește o spumă sau un fixativ, indiferent de lungimea părului. Acestea te ajută să eviți aspectul „pufos” al părului proaspat spălat sau șuvițele rebele cu care te-ai trezit de dimineață. Indiferent că alegi spuma, fixativul, gelul sau ceara de păr, ai grijă la cantitatea pe care o aplici, pentru că, în caz contrar, vei obține efectul de păr prea încărcat sau unsuros.

foto 2

5. Un parfum de calitate

Parfumul și gelul de duș merg mână în mână. Asta înseamnă că dacă alegi un gel de duș puternic parfumat, ai putea renunța la parfumul obișnuit, pentru a evita să ai pe piele două mirosuri diferite. Însă dacă gelul de duș și deodorantul obișnuit au mirosuri neutre, atunci poți folosi orice parfum îți place. Totuși, ține cont că mirosurile tari sau dulci sunt destul de greu de suportat vara, pe caldură, așa că poți alege unul fresh.

Un alt sfat este să nu îți schimbi foarte des parfumul, cel mult de două ori pe an. Familiaritatea unui miros are o putere aparte și te va face să ieși în evidență mereu, scriu cei de la GroomingLounge.com.

În funcție de nevoile tale, poți adăuga și alte produse în ritualul tău zilnic de îngrijire. Nu uita că un ten curat și sănătos este, în primul rând, cartea ta de vizită și contează cel mai mult la capitolul prima impresie. Să ai grijă de el zilnic înseamnă că vei preveni îmbătrânirea prematură și vei căpăta o atitudine mai încrezătoare.


comments powered by Disqus