Fostele iubite ale unui bărbat

Între lecții de viață și...

16/03/2015

Fiecare bărbat are o fostă. Cel puțin pe câteva zile, cel puțin din aventură, dar o are. Oricât de incomod ar fi asta pentru unele actuale iubite. Fosta însă de asta e și fostă, să te bucuri de ea că a fost, dar să trăiești un prezent în care să nu găsești trecutul. În viața reală însă, lucrurile stau altfel, iar mulți bărbați, după ce au trăit alături de o femeie, fie găsesc comod să vorbească de rău, fie să nu vorbească, dar să simtă.

Pentru bărbații care au avut prea multe foste, subiectul e la fel de alterat ca și cel al viitorului. Bărbaților, în general, nu le prea place să vorbească despre trecut și despre viitor. Ei trăiesc cu ziua de azi, deci și cu iubita de azi, fericirea de azi, lumea de azi. Totuși, dacă depășim acest gând, s-ar putea ca în spatele acestor multe să fie una singură. Sunt bărbați care au iubit prea mult o singură femeie, au pierdut-o, iar apoi, din dorința de a o regăsi, o caută în multe altele ce vor urma. Ele nu vor fi decât niște exemple nereușite ale unei mari iubiri. Bărbații le vor respecta, vor ține la ele, dar atât. Ele vor fi simple foste, unele neobișnuit de blânde, altele incredibil de acre, dar vor fi. Până la ultima care va pune punct și va face bărbatul să iubească din nou.

Sunt bărbați care își tratează fostele ca mănușile vara și ca tricourile iarna. Nu știu dacă merită să le spun bărbați. Pentru ei este important să aibă alături pe cineva, pentru sex, pentru plăcere, pentru nume, pentru ceva. Și asta fără să le pese dacă vor ajunge și ei într-o zi foști, fără să gândească ce va rămâne după, cum va fi, de ce. Femeile sunt o cale de acces către o lume mai frumoasă, uneori mai visătoare. Femeile sunt un scop. Așa fel de bărbați sunt convinși că actuala într-o zi va deveni fosta. Și doar cea care îi va face să devină din băieții răi bărbați familiști îi va liniști.

Și sunt bărbați care trăiesc realist o relație. Pentru ei, nu va fi o problemă dacă cea de acum va fi și ultima. Înțelegere să fie. Și dragoste multă. Iar fostele, fostele sunt o experiență superbă, pe care ei o vor aduna în lecții de viață. La rândul lor, vor căuta să fie un bărbat exemplu pentru cele alături de care vor trăi o zi, o lună sau un an. Așa bărbat le va mulțumi fostelor că au fost. Și le va respecta. Nu se va reține însă lângă un trecut, dar va fi gata oricând să ajute, dacă va fi necesar. El va fi bărbatul corect și de asta va avea cele mai corecte foste iubite și cea mai bună actuală iubită.

Așa că fostele unui bărbat sunt diverse, pe cât de divers este bărbatul pe care le-a avut. 

Vitali Cipileaga


comments powered by Disqus