Diana Guja, „revoluționară cultă înnăscută”

Pentru că îi îndeamnă pe oameni să nu tacă

04/05/2016

Numele ei îl știm de mai demult. Dar cei de la ViP magazin au decis să o prezinte altfel. Ca o „apărătoare” a societății. De ce? Aflați mai jos!

Diana Guja, „revoluționară cultă înnăscută”

„Revoluționară cultă înnăscută”, acesta este calificativul ce s-ar plia perfect pe felul de a fi și de a se manifesta al Dianei Guja, CEO și fondatoarea blogului Alo... BEBE!, o jurnalistă care a ales să fie liber profesionistă pentru că nu s-a putut lăsa niciodată dirijată și impusă să-și încalce propriile convingeri sau să fie verificată prin sisteme de securizare.

Or, ea consideră că libertatea, în toate formele sale, este cea mai importantă pentru om. Ce face astăzi Diana Guja pentru societate? Îi semnalează rănile și, prin ce scrie, îi îndeamnă pe oameni să nu tacă. Or, în acest sens, propria expunere e cel mai bun exemplu. Ea s-a revoltat. S-a revoltat atunci când i s-au cerut taxe suplimentare la şcoală pentru copilul său, s-a revoltat atunci când femeile au fost desconsiderate, s-a revoltat atunci când i-au sărit în ochi inscripţii pe pereţii unor clădiri cu istorie sau când politicienii au călcat pe bec.

Ultimul subiect de impact abordat minuţios de Diana este abuzul fizic şi moral asupra femeii în societatea moldovenească, publicând o mulţime de scrisori de la femeile care au trecut prin violență domestică și abuz sexual când erau mici. Este, poate, unicul blog de la noi ce conține atâtea mărturii șocante și dureroase.

Text: Cristina Bencheci


comments powered by Disqus