Anatol Melnic, prezentatorul anului 2015

Potrivit revistei VIP magazin

14/02/2016

Este unul dintre cei mai redutabili prezentatori TV, radio şi unul dintre cei mai redutabili showmeni vorbitori de limba română de la noi. La fel, este unul dintre cei mai „trăsniţi” meseriaşi din breasla lui, fapt care îl face cel mai bun pe segmentul său profesional. Şi-a ales un ritm de muncă infernal, a vrut să le reuşească pe toate, şi 2015 nu a făcut excepţie. De aceea, s-a gândit că, în 2016, n-ar strica să mai reducă din turaţii.

Anatol Melnic, prezentatorul anului 2015

Cu referire la Anatol Melnic, cineva spunea, mai în glumă, mai în serios, că în ţara asta sunt destui „nebuni”, dar puţini ştiu să scoată bani din asta. Iată că el ştie, omul care poate să-şi monetizeze „nebunia”. Ea, de fapt, este compusă din multă muncă, inspiraţie, simţ al umorului, sarcasm, spirit critic şi autocritic. Anatol nu ezită să-i ia la mişto pe cei din jur şi societatea noastră îi oferă destule motive să o facă, dar nici pe sine nu se menajează, fapt ce-i dă o doză mare de credibilitate în faţa publicului. Televiziunea este doar o parte, chiar dacă importantă, din domeniile sale profesionale, adică, de creaţie. Nu a uitat nici de radio, acolo unde continuă să făurească cele mai nebune farse, dar nici de evenimentele mondene şi nici de petreceri, care rămân o importantă sursă de venituri. Anatol găseşte timp şi pentru cântat: pe lângă lucrările înregistrate cu bunul său prieten şi cumătru Ady Carp, el a făcut şi o piesă solo şi nu are de gând să se oprească pe această direcţie.

Venirea lui în faţa camerelor „Deşteptării de weekend”, emisiune lansată acum câţiva ani buni, a stârnit destule comentarii contradictorii şi păreri ale scepticilor. Întrebarea principală ţinea de compatibilitate, mai exact, se referea la felul în care urma să se împace caracterul său rebel şi stilul contradictoriu cu politica editorială a postului şi a emisiunii. Ei, iată că s-au împăcat. Acum, emisiunea pe care Anatol o moderează este una dintre cele mai privite şi aşteptate produse TV ale postului, iar mulţi telespectatori o aşteaptă anume pentru a mai vedea ce mai scoate de data asta „nebunul” de Melnic.

Şi scoate multe, emisiune de emisiune. Se mândreşte cu cele mai nebune live-uri pe care telespectatorul are ocazia să le savureze în dimineţile de sâmbătă sau duminică, nu s-a temut să ia palme în direct, dar nici să îndeplinească şi alte porunci la fel de deocheate. Nebunia lui derivă şi din improvizare – o altă calitate la care excelează Anatol Melnic.

Am putea spune că produsul său se ţine pe improvizare, el fiind singurul prezentator TV de la noi care nu se pregăteşte din timp pentru emisiune. De fapt, nici nu are suficient timp pentru asta – de multe ori se întâmplă să fie încă la „dezbrăcatul miresei” undeva prin nordul Moldovei, iar până la timpul de emisie al „Deşteptării de weekend” să rămână ore numărate.

Oricât de mult l-ar „hrăni pe lup picioarele”, oricum, „de lucru şi caii mor”, iar Anatol are şi o familie frumoasă, care are şi ea nevoie de prezenţa şi de atenţia lui, astfel că personajul nostru se gândeşte serios să mai taie din ocupaţiile sale profesionale.

Nici pe departe nu va fi ca la Elţîn, pentru că nu a ajuns aici ca să plece, chiar dacă a obosit, dar o schimbare majoră în cariera sa profesională se anunţă. Adică, o anunţă el, Anatol Melnic.

Text: Marcel Toma

Foto: Nycolas Gîscă


comments powered by Disqus