10 moldoveni sexi
văzuți de Tatiana Țîbuleac

De la Paris, special pentru Rasputin.md

12/04/2016

1. VASILE BOTNARU

Cu Vasile Botnaru eu m-aș duce pe Montmartre. Da, acolo și doar acolo. Eu i-aș vedea mai întâi chipiul, apoi și restul, iar el ar zice, hmm, ce fetișcană! Potrivită. Apoi ne-am plimba printre pictorii de acolo, el – povestind despre diverse tehnici de desen, eu – cu gura căscată. Am mânca clătite cu ciocolată, el  - povestind    despre cărți, Nabokov, de exemplu, eu – cu gura căscată. Am lua-o agale, spre Anvers, trecând pe lângă caruselul cel vechi-vechi, și ziua ar fi frumoasă și noi ca din film. El ar povesti despre căluți, scenarii de viață care te învârt ca pe o pană, eu – cu gura căscată. Am lua un vin, eu aș alege un Rose, el ar zice, nu, nu, cu Roșu se desenează mai bine. Iar eu aș zice, în gând, se va întâmpla, se va întâmpla, îmi va arăta cum pictează! Și da, voi fi fericită. 

 

 2. PETRU VUTCĂRĂU

Domnul Vutcărău ar fuma în pat și ar roade un piersic când noi doi, în sfârșit, ne-am cunoaște. Nu știu unde anume, în ce context sau țară, dar ar fi exact ca în “Patul lui Procust”. Iar eu aș fi atât de frumoasă, încât Maia Morgenstern și-ar îndrepta creții de ciudă, iar Ala Menshikov s-ar întreba “oare?”. M-aș adresa stângaci cu Dumneavoastră, iar el s-ar amuza teribil și ar spune: “fetițo, sunt eu oare atât de bătrân?”. Nuuuuu, cum mi-aș permite, sunteți, sunteți, eu și la spectacole am fost, și am citit, și ah, cum ați putut crede așa ceva despre mine? Și aș fugi plângând sublim. Căci, uneori, în dragoste plângi.

 

  3. BORIS CREMENE

După eșecul cu Vutcărău, căci oricum era prea bătrân, aș fi decis să-mi mai dau o șansă cu un actor. De data asta nebun și umblat, destrăbălat (am scos aici mincinos), dar genial. Să zicem Londra, de ce nu? Eu  - pe malul Tamisei, supărată pe proasta de prietenă care a întârziat.  El  - la o plimbare cu pantofii cei maro cu găurele și pantalonii cei din in dălăcit, fâlfâind delicat. “Ai grijă să nu cazi în apă”, mi-ar fi spus zâmbind în colțul gurii. “Ce-ți pasă?”, l-aș fi întrebat, deja bucuroasă că proasta nu a venit. Mie îmi pasă de tot ce faci tu, mi-ar fi spus, ca la multe altele, și am fi început viața în doi. Și ce viață! Cu șampanie și cu recitaluri, cu nebunii, spectacole și îndrăzneli. Cu întreceri la scris și la restul. Ar trebui să-i fac un copil, ca să-l țin, m-aș fi gândit într-o noapte, după…Cheltuie prea mult, s-ar fi gândit el în aceeași noapte. Oare unde o fi zăcând valiza și pașaportul biometric?

 

 4. VIOREL MARDARE

S-ar întâmpla în Găgăuzia. El, plângând în mijlocul unei grămezi de mere și cu scenariul împrăștiat în jur. Echipa de filmare, mută de frică, gândea: ei unde să găsim noi acum vânzătoare? Cum așa am uitat noi de vânzătoare? Ziua trece, lumina se strică, pelicula lâncezește. Și atunci aș fi apărut eu. Blondă, rumenă și cu zulufi. Inspirată, mi-aș fi făcut buzele cu roșu în acea dimineață. Chiar dacă era doar pentru a trece pe la brigadă, ca să-l văd pe Leonid Petrovici, contabilul. Și deodată, m-ar fi observat. Ochii lui negri s-ar fi umezit, și-ar fi trecut mâna prin păr, lingându-și avid buzele. Iar eu aș fi știut că l-am prins. Că mă va filma, mă va distribui, mă va ține lângă el toată viața. Că palmierul de la Cannes ne va foșni la nuntă. “Leonid Petrovici, între noi totul s-a terminat…” am început eu a scrie bilețelul în cap.

 

 5.VOICU SEREDA

Eu cred ca poza si link-ul sunt suficiente.

http://www.stiripozitive.eu/libview.php?l=ro&idc=72&id=1209&t=/Oameni/Fabule-moderne/Fabula-moderna-despre-inaltimi-de-Tatiana-Tibuleac-Paris#

 6. OLEG EFRIM

Într-o zi la Bruxelles, ploua. Ca întotdeauna. Șampania de noaptea trecută a fost totuși prea multă. Cât să fi cheltuit, o mie? Mă rog, la atâtea sticle de Dom Perignon…Am urcat în mașină și am bătut șoferul pe umăr. Leon, ți-ai schimbat parfumul, l-am întrebat? Da, doamnă, m-ați inspirat ieri cu noua geantă, am trecut la Hermes. Plictiseala mă omora. Cât de mult aș fi vrut un bărbat sincer, cu simțul umorului, care să placă tuturor și să mă facă să zâmbesc și pe mine. Și atunci l-aș fi văzut. Cred că ar fi ieșit sfios dintr-o clădire, cu o mapă într-o mână și punând like-uri pe Facebook  - cu alta. Îl chema Oleg și mi-a zâmbit. Iar eu i-am promis că într-o zi îl voi face președinte. În ce țară vrea el. Și el mi-a zâmbit din nou.

  7. DAN BĂLAN

Straniu, ce caut eu în acest pat? În acest apartament, în această Moscovă? Sunt oare prizonieră, o fi început războiul? Cu cine, cu cine războiul? Appă, multă apă… Mă pornisem la acel concert, cu biletele de la Duneașa, că ea a zis că nu poate veni. “Idi, dura, interesno budet”, mi-a zis Duneașa, ei, dar ea e o proastă…Și ce face acest gramofon în pat, de ce e în pat? O fi din aur? Nu pare. Mmm, capul… Aha, iată cântă cineva în baie. Ce cântă? Despre dragoste, tei. Offff, ce bred… Trebuie să o sun pe Duneașa, ea trebuie să aibă o explicație. 

 8. ION PALADI 

Ne-am fi cunoscut la o nuntă falnică. Eu mi-aș fi pus rochia cea albastră cu falduri și cerceii trimiși de mămica de la Italea. Și rochia tot, de fapt, de la Italea. Și cosmetica tot. Mie îmi plac lucrurile bune. Tu ai fi cântat acolo toată noaptea, încântând cu cântecele tale pe toți și pe toate. Ți-ar fi plăcut că nu dansez ca altele: cu poalele în cap. Nu așa am fost eu educată. Și că nu mă îndop. La o țigară, în dosul localului - căci și tu și eu fumăm pe ascuns, ca oamenii educați - m-ai fi întrebat dacă sunt nemăritată și fată mare. Ți-aș fi spus “da” la ambele, deși tu ai fi avut în vedere doar una. Totul s-a întâmplat repede, ca într-un refren din cântecul tău, iar viața ar fi fost bună cu noi. Eu nu te-aș fi scos din plăcinte și răcituri și ouă crude, pentru voce. Tu m-ai fi făcut mamă de mai multe ori. Mi-ai fi cântat toată ziua și împreună am fi privit berzele călătoare de pe terasa casei noastre noi de la Trușeni. Căci fericirea e în lucruri simple.

 

 9-10. OLIGARHUL (TOȚI DOI)

Te-aș fi simțit “al meu” din prima, când la acea întâlnire romantică ai fi venit cu o păpușă cu ațe. Straniu cadou, m-aș fi gândit atunci, dar cine știe, poate o fi de colecție? Aș fi uitat însă repede de păpușă, pentru că ți-aș fi observat ceasul. Zice lumea că ai multe ceasuri, ah, cum m-aș scăpa printre ele! Dar, lumea zice că ai multe de toate. Nici nu mai știi – să crezi, sau nu? Lumea e rea și fățarnică. Toți vor Oligarhi la casă, dar toți îi hulesc. Și nici nu mai sunt ei chiar atât de mulți aici, la noi. La noi, adică în Europa. Am fi mâncat fois-gras cu cogniac. Tu ai fi fumat mult, iar eu ți-aș fi spus probabil, ai grijă, țigările dăunează sănătății dumneavoastră. Iar tu mi-ai fi spus, fetițo, câte nu știi tu despre viață! Pentru că da, în dragoste mai și înveți.


comments powered by Disqus